EURO2012: Platini szerint politikai döntés született

Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke szerint politikai döntés született a 2012-es Eb házigazdájának kijelölésekor.

„A pályázati anyagok közül az olaszoké volt a legjobb, de ebben az esetben politikai választásról volt szó. A határozat nem is Walesben jött létre, hanem már a düsseldorfi UEFA-elnökválasztáson. Elődöm és riválisom, Lennart Johansson felelőtlenül minden jelentkezőnek beígérte az Európa-bajnokság rendezési jogát” – mondta a francia sportdiplomata.

Platini hozzátette, az olaszok sok hibát követtek el, például nem néztek körül a saját házuk táján, amikor pedig bundaügyek és erőszak jellemzik az ottani futballéletet. „Cardiffnak az a tanulsága, hogy nem feltétlenül a nagy országok kapják meg az Eb-t.

Kapcsolódó linkek:


foci.lap.hu
sport.lap.hu

Akárhogy is van, az élet megy tovább” – nyilatkozta az 51 éves sportvezető. A 2012-es futball Európa-bajnokságnak Lengyelország és Ukrajna ad otthont, a magyar-horvát pályázat nem kapott szavazatot.


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!




Címkék: foci