Jégkorong: csoportgyőztes a kanadai válogatott

A hokivébé szerdai rangadóján a kanadaiak egy góllal verték a végső győzelemre is esélyes szlovákokat. A svédek oktattak, a németek és az olaszok pedig megszerezték első győzelmüket és ezzel már biztosan bennmaradnak az élvonalban.

Kapcsolódó linkek

jegkorong.lap.hu
sport.lap.hu

A németek az első 20 percben kétgólos előnyt szereztek Norvégia ellen, de a második harmad elején 103 másodperc alatt fordítottak a skandinávok. Még ebben a játékrészben a németek is produkáltak egy háromgólos rohanást, és ezzel 40 perc után kialakult a mérkőzés 5-3-as végeredménye. A németek továbbmentek a középdöntőbe, a norvégok viszont kieshetnek az A csoportból.

Az olaszok is maradnak elsőosztályúak, miután a 3-3-al végződő rendes játékidőt követően a hosszabbítás utolsó perceiben beütötték az oly fontos gólt a lettek ellen.

Az esti mérkőzéseken a svédek 6 találatára egyszer sem tudtak felelni a svájciak, és a skandinávok ezzel veretlenül végeztek a csoportjuk élén. A Kanada-Szlovákia összecsapáson is az elsőség, és a középdöntőbe vitt pontok száma volt a tét, és mind a két együttes mindent meg is tett a győzelemért.


A svédek átgázoltak a svájciakon (MTI/AP)


A szlovákok kezdték jobban az összecsapást, de a rendes játékidő végén a kanadaiak ünnepelhették az 5-4-es győzelemnek köszönhetően a csoportgyőzelmet. A juharlevelesek elsősorban emberelőnyben voltak ellenállhatatlanok, ötből három góljukat is ekkor ütötték. Az NHL-ben is jó pár alkalommal bizonyító Miroslav Satan is ebben látta a bukta okát. „Túl sokszor kerültünk emberhátrányba, egy ilyen rivális ellen ezt nem engedhetjük meg magunknak.”

A 13-16. helyért a lettek és a norvégok mellett az ukránok és az osztrákok játszanak. A két legrosszabb jövőre a divízió I-ben folytatja a magyarok ellen.

Moszkva, világbajnokság, 3. forduló:
A csoport
Olaszország-Lettország 4-3 – hosszabbítás után
Svédország-Svájc 6-0

A végeredmény:
1. Svédország 9 pont
2. Svájc 6
3. Olaszország 2
4. Lettország 1

C csoport
Németország-Norvégia 5-3
Kanada-Szlovákia 5-4

A végeredmény:
1. Kanada 9 pont
2. Szlovákia 6
3. Németország 3
4. Norvégia 0

Címkék: Csapatsport