Előadást tartanak Kaszás Attila családjának megsegítésére

Jótékony célú előadást tartanak a jövő hétfőn a Vígszínházban; A padlás című musical aznap esti bevételét a nemrég elhunyt Kaszás Attila családjának megsegítésére ajánlják fel - közölte Kiss Péter, a teátrum sajtófőnöke.

Kaszás Attila, aki 1983-tól tizenhat évet töltött a társulatban, Presser Gábor – Sztevanovity Dusán – Horváth Péter: A padlás című musicaljében a Rádiós szerepét játszotta. A Marton László rendezte darabot – amely a színlap szerint félig mese, félig musical, 9-99 éves korig – 18 éve tartja műsorán a Vígszínház.

Kaszás Attila a társulat tagjaként sok más produkció mellett Bertolt Brecht: Baál, Osborne: Dühöngő ifjúság, Kleist:Heilbronni Katica című darabjában, a West Side Story és a Macbeth című előadásban nyújtott emlékezetes alakítást. A színész pályája kezdetén a Vígszínház tagjaként, majd négy éven át szabadúszóként dolgozott, 2003-ban szerződött a Nemzeti Színházhoz.

A Jászai Mari-díjas művész 47 éves korában, március 23-án hunyt el. A Nemzeti Színház és a Vígszínház saját halottjának tekinti. A Nemzeti Színház adományjegyet bocsátott ki Kaszás Attila családjának támogatására.

Címkék: Magazin