Tűz a lelátón

Tizenöt percig állt a játék a Rot-Weiss Essen-Hansa Rostock német másodosztályú labdarúgó-mérkőzésen, miután tűz ütött ki a lelátón.

A lángok azután csaptak fel, hogy a vendégszurkolók egy csoportja rakétákat és petárdákat dobált, emellett felgyújtottak egy zászlót is, a tűz miatt jókora pánik alakult ki a tömegben. A házigazda Rot-Weiss Essen és a Hansa Rostock összecsapása csak azután folytatódhatott, hogy a rendőrök eloltották a tüzet és kiemelték a tömegből a rendbontókat.


A helyi rendőrség közlése szerint 75 személyt előállítottak, 11 ellen várhatóan eljárás indul. A hírek szerint 14-en könnyebb sérülést szenvedtek. A találkozó gól nélküli döntetlennel végződött. „Ez nem kisebb halhé volt. Ezt a dolgot nagyon komolyan kell vennünk, ezért alaposan kivizsgáljuk az ügyet és a megfelelő szigorral járunk el” – mondta a szövetség (DFB) részéről Horst Hilpert a német televíziónak.

A rostocki szurkolókkal korábban is volt már probléma, szeptemberben, amikor a Rostock ligacsapata a Schalke-vel játszott kupameccset, a szurkolók reasziszta bekiabálásokkal illeték a ghánai

Kapcsolódó linkek:


nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

születésű német Gerald Asamoaht, amiért a klub 20 ezer euró (5 millió forint) büntetést fizetett.


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Címkék: foci