Ronaldo kihagyja a Copa Américát

A brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem játszatja a június-júliusi dél-amerikai kontinensbajnokságon Ronaldót.

Dunga, a korábbi kiváló futballistából lett szakvezető gyorsan hozzáfűzte, hogy csak átmenetileg mellőzi a klasszis csatárt. “A venezuelai kontinentális tornán más játékosokat akarok kipróbálni, Ronaldóról mindannyian tudjuk, mire képes, ő olyan típusú futballista, akivel bármikor számolhatok, amikor szükségem van rá” – nyilatkozta a kapitány.

A dél-amerikai országok bajnokságának számító Copa América az első igazán jelentős szakmai megméretése lesz Dungának, aki a brazilok számára sikertelen tavaly nyári, németországi világbajnokság után került a nemzeti csapat élére. Az elvárás nagy vele szemben, hiszen a selecao rendre jól szerepel a földrészközi futballcsúcson, amelyet többször is – példának okáért 1997-ben és 1999-ben éppen Ronaldo hathatós segítségével – megnyert, és első

Kapcsolódó linkek:


foci.lap.hu
sport.lap.hu

lett a venezuelait megelőző eddigi utolsó Copán is, amelynek Peru adott otthont 2004 nyarán.


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!




Címkék: foci