Nyolcgólos meccset bukott el az MTK

A Fehérvár összesen nyolc gólt hozó mérkőzésen győzte le az MTK-t a labdarúgó Borsodi Liga, 26. fordulójában. A Debrecen előnye a tabellán nyolcpontosra duzzadt.

Négy forduló van már csak hátra a magyar élvonal küzdelmeiből, és a Fehérvár együttese nagy szolgálatot tett a címvédő DVSC-nek, miután hazai pályán változatos, fordulatokban gazdag mérkőzésen legyőzte az MTK-t. A hazai csapat jobban használta ki helyzeteit, s ennek köszönhette, hogy otthon tartotta a három pontot.

A Fehérvár háromszor szerzett vezetést a tabella második helyezettje ellen, de a fővárosiak háromszor egyenlítettek. A negyedik hazai gólra azonban már nem érkezett válasz, és végül a kitámadó vendégeket lekontrázta Vlak Marijan csapata.

A gólgyártást a 19. percben Dajic kezdte, Mohl beadását közvetlen közelről értékesítette. Alig hat perc elteltével Kanta egalizált, egy megcsúsztatott labdát fordulásból a hálóba zúdítva. Tizenegyesből ismét a hazaiak álltak jobban, de a szünetben már 2-2 állt a kijelzőn.

A második félidőben is folytatódott a góleső: Dajic második gólja után a hazai védelem bizonytalanságát

Kapcsolódó linkek

nb1.lap.hu
sport.lap.hu

kihasználva Lambulic közelről megszerezte a harmadik vendégtalálatot. Nem sokkal később ismét a légiós volt a főszereplő, ezúttal azonban a másik oldalon. A kezezéséért megítélt tizenegyest Julinho értékesítette, és végül Nagy Dénes állította be a végeredményt.

Borsodi Liga, 26. forduló:
FC Fehérvár-MTK Budapest 5-3
Gól:
Dajic (19., 48.), Julinho (33., 58., mindkettőt 11-esből), Nagy D. (77.), illetve Kanta (25.), Németh K. (38.), Lambulic (54.)

Pénteken játszották:
Dunakanyar-Vác – Újpest FC 3-1

Szombaton játszották:
FC Tatabánya Vértes Center – Diósgyőri VTK 5-3
Paks-FC Sopron 1-0
Vasas-ZTE FC 4-0
PMFC-Pécs Plaza – Budapest Honvéd 1-1
DVSC-TEVA – Győri ETO FC 3-0
Kaposvári Rákóczi-REAC 3-1

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Címkék: foci