Botlott a Werder a bajnoki hajrában

A Werder Bremen egy góllal kikapott kiesés elől menekülő Bielefeld otthonában a német labdarúgó Bundesliga 31. fordulójában. A másik vasárnapi találkozón a Szélesi Zoltán nélkül pályára lépő Cottbus hazai pályán legyőzte a Bayer Leverkusent.

Győzelme esetén a Werder átvehette volna a vezetést a tabellán a Schalke 04-től, és Miroslav Kloséék mindent meg is tettek a három pont megszerzéséért, de hiába egyenlítettek kétszer is, a harmadik bielefeldi gól megpecsételte a sorsukat. Maradt tehát az élen a Schalke együttese, amely még pénteken szenvedett vereséget. A játéknap nyertese a VfB Stuttgart, amely az élcsapatok közül egyedül tudott nyerni.

A Bielefeldnek mindenképpen három pontra volt szüksége, hogy elmozduljon a kieső helyekről, és a csapat az első félidőben teljesen megérdemelten szerzett vezetést a Werder ellen. A második 45 percben igazi drámának lehetett szemtanúja a bielefeldi közönség, a Werder ugyanis kétszer egalizált, de mindkét alkalommal azonnal válaszolt is a hazai együttes, és végül 3-2-re legyőzte az UEFA-kupa elődöntőjében is érdekelt ellenfelét.

A másik vasárnapi meccsen Szélesi Zoltán csapata, az Energie Cottbus bebiztosította jövő évre is az élvonalbeli szereplésé, miután meglepetésre legyőzte

Kapcsolódó linkek

nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

hazai pályán a Bayer Leverkusent.

Bundesliga, 31. forduló:
Arminia Bielefeld-Werder Bremen 3-2
Gól:
Westermann (29.), Kamper (61.), Eigler (79.), illetve Klose (59.), Almeida (74.)

FC Energie Cottbus-Bayer Leverkusen 2-1
Gól:
Radu (7.), Gunkel (85.), illetve Kiessling (44.)

Szombati meccsek:
FC Bayern München-Hamburger SV 1-2
Borussia Dortmund-Eintracht Frankfurt 2-0
1. FC Nürnberg-VfL Wolfsburg 1-1
Borussia Mönchengladbach-VfB Stuttgart 0-1
FSV Mainz 05-Hannover 96 1-2
Alemannia Aachen-Hetrha BSC 0-4

Pénteki meccs:
VfL Bochum-FC Schalke 04 2-1

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Címkék: foci