A Vasas jutott tovább az Euroligában

Az Eger 10-10-es döntetlent játszott a vendég Pro Reccóval a férfi vízilabda Euroliga C-csoportjában, és ezzel eldőlt, hogy ebből a kvartettből az olaszok mellett másodikként a Vasas jut a nyolc közé.

Kapcsolódó linkek:
vizilabda.lap.hu
sport.lap.hu

Az Eger kemény küzdelemben kis híján legyőzte a már biztos továbbjutó olasz sztárcsapatot: Nyéki három másodperccel a dudaszó előtt 10-9-re mosósította az állást, a Pro Recco azonban válaszolni tudott, Angelini középkezdésből talált be a kapuba, és így kiejtette a Gerendás-csapatot az Euroligából.


Steinmetz Ádám négy góllal segítette a Vasast (MTI)



A Pro Recco mellett a Vasas jutott be a nyolc közé a C-csoportból, az Eger a harmadik helyen zárt. Az angyalföldi csapat a Komjádiban fogadta és győzte le az orosz Sturm Csehovot. Steinmetz Ádám négy, Hosnyánszky és Varga Dániel három-három góljával oroszlánrészt vállalt a sikerből, ráadásul utóbbi a végén fantasztikus gólt szerzett: „mérföldes” csavarral vette be a csehoviak kapuját, beállítva a 13-9-es végeredményt. A D jelű csoportban elsőségét és ezzel a negyeddöntős tagságát már korábban bebiztosító Domino-BHSE utolsó mérkőzésén 14-13-ra kikapott a spanyol CNA Barceloneta otthonában.

Férfi Euroliga
C-csoport:

Brendon-Fenstherm-ZF-Eger – Pro Recco (olasz) 10-10
TEVA-VasasPlaket – Sturm Csehov (orosz) 13-9
A Pro Recco mellett a Vasas jutott tovább.

D-csoport:
CNA Barceloneta – Domino-BHSE 14-13
A Domino-BHSE is bejutott a nyolc közé.

Címkék: Csapatsport