Bundesliga: mumusától kapott ki a Bayern

A Bayern München mind messzebbre kerül a dobogós helyektől és a Bajnokok Ligája-szerepléstől: a német rekordbajnok a Budesliga 31. fordulójában hazai pályán kapott ki mumusától, a Hamburgtól.

A Bayern München szombat délután a Hamburgot fogadta, amely nem ijedt meg a rekordbajnok otthonában, veszélyes támadásokat vezetett, aztán mégis hátrányba került: a 35. percben Claudio Pizarro közelről lőtt a vendégek kapujába.

A Hamburg nem adta fel és a hajrában öt perc alatt fordított: előbb Rafael van der Vaart bombázott a hálóba, majd a müncheniek korábbi játékosa, José Paolo Guerrero volt eredményes egy kiugatás után. A hamburgiak az előző bajnoksághoz hasonlóan ezúttal is oda-vissza legyőzték a bajorokat. A rekordbajnok hátránya hét pont a harmadik – még Bajnokok Ligája-szereplést érő – helyet elfoglaló, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Werder Bremennel szemben.

Nagyon úgy fest tehát, hogy a bajorok lemaradnak a BL-ről, ez egyébként az 1995/96-os kiírásban fordult elő velük utóljára. Az élen is izgalmasan alakulnak a dolgok, a vasárnap pályára lépő Werder akár az élre is ugorhat ebben

Kapcsolódó linkek:

nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

a fordulóban, miután a Schalke pénteken vereséget szenvedett a Bochumtól.


A Stuttgart a Mönchengladbach otthonában aratott győzelmével feljött a második helyre: a találkozó

Toni Münchenben

Lapértesülések szerint a nyártól a Bayern Müchenben folytatja pályafutását Luca Toni. A 29 éves csatárért 18 millió eurót kap a jelenlegi klubja, a Firorentina, a játékos éves fizetése pedig 5,5 millió lesz a Bayern együttesénél.

egyetlen gólját Roberto Hilbert szerezte az 53. percben, Thomas Hitzlsperger remek passza után lőtt a vendéglátók hálójába. A magyar érdekeltségű csapatok közül a Hertha négy góllal nyert az Aachen vendégeként, Dárdai Pál végigjátszotta a meccset. Huszti Szabolcsot, a Hannover légiósát a 93. percben cserélték le, amikor együttese idegenben nyert a Szabics Imre nélkül játszó Mainz gárdája ellen.


Bundesliga, 31. forduló:
Bayern München-Hamburg 1-2 (1-0)
Gól:
Pizarro (35.), ill. Van der Vaart (71.), Guerrero (76.)
Kiállítva: Atuba (90., Hamburg)

Borussia Dortmund-Eintracht Frankfurt 2-0 (1-0)
Gól:
Frei (39., 66.)

Nürnberg-VfL Wolfsburg 1-1 (1-1)
Gól:
Wolf (23.), ill. Krzynowek (17.)

Mönchengladbach-VfB Stuttgart 0-1 (0-0)
Gól:
Hilbert (53.)
Kiállítva: Gohuri (90., Mönchengladbach)

Mainz-Hannover 1-2 (0-1)
Gól:
Zidan (81.), ill. Bruggink (25.), Jankov (50.)

Aachen-Hertha 0-4 (0-1)
Gól:
Gilberto (7.), Gimenez (48.), Pantelic (77.), Bastürk (80.)

Pénteken játszották:
VfL Bochum-Schalke 2-1 (2-1)
Gól:
Misimovic (33.), Gekasz (41.), illetve Kuranyi (8.)

Vasárnapi program:
Arminia Bielefeld-Werder Bremen, 17:00
Energie Cottbus-Bayer Leverkusen, 17:00

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Címkék: foci