A francia kapitány a G14 ellen

Raymond Domenech, a világbajnoki ezüstérmes francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint az európai élklubokat tömörítő G14 nevű szervezet veszélyt jelent a labdarúgásra.

„Meg kell védenünk a labdarúgást a pénz, valamint a G14 névre hallgató szervezet teljes befolyásától. Attól tartok, ez a zárt kör, amelynek 18 európai topklub a tagja, megpróbálja saját kénye-kedve szerint megreformálni a futballt” – mondta a szakvezető.

Domenech szavai egybevágnak Joseph Blatter és Michel Platini, azaz a nemzetközi és az európai szövetség elnökének véleményével. A két sportvezető nem ismeri el a G14 létjogosultságát. Domenech kifejtette, amennyiben a szövetségeknek kompenzációt kellene fizetniük a kluboknak, ha egy játékos megsérül a válogatottban, akkor a futball egész pénzügyi világát fel kellene forgatni.

„Amennyiben elfogadjuk ezt a javaslatot, akkor viszont az átigazolási díjak bizonyos százalékát a szövetségeknek kellene kapniuk, hiszen egy-egy labdarúgó értéke akár tízszeresére nőhet vb-k vagy Európa-bajnokságok után” – tette hozzá Domenech.

Azt, hogy szövetségeknek kártérítést kellene fizetnie a kluboknak, a Newcastle United vetette fel elsők között. Az angol együttes nem is engedi pályára lépni válogatottban a tavalyi vb-n megsérült Michael Owent, ha a szigetországi szövetség (FA) nem járul hozzá a csatár rehabilitációjának költségéhez.

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Címkék: foci