Mourinho: idegenben is tudunk nyerni (videó)

Az egygólos Chelsea-győzelemmel végződött Bajnokok Ligája elődöntő után a londoniak trénere nem győzte magasztalni játékosait, a Liverpool szakvezetője sem volt csalódott, véleménye szerint nem lefutott még a párharc.

Elképesztő iramú mérkőzésen szerzett minimális előnyt hazai pályán a Chelsea együttese, amely elsősorban az első félidőben nyújtott remek teljesítményt. A számos helyzet közül, végül Joe Cole szerezte a találkozó egyetlen gólját Didier Drogba átadásából. A második játékrészre a Liverpool kiegyenlítettebbé tette a meccset, de a masszív hazai védelmet nem sikerült megtörniük Steven Gerrardéknak.

Jose Mourinho a találkozó után maradéktalanul elégedett volt játékosai teljesítményével, a bírót azonban ezúttal is bírálta. A véleménye szerint Markus Merk egy jogos büntetőtől fosztotta meg a

csapatát, amikor Arbeola kezezése után nem adott tizenegyest a Chelseanek. „Remekül helyt álltunk, elsősosztályú produkciót nyújtott a csapat. Az első félidőben számos helyzetet alakítottunk ki, és a hatodikat értékesítettük. Idegenben is mindig képesek vagyunk a gólszerzésre, nyerhetünk az Anfield Roadon is, mert a védelmünk kítűnő.”


A Chelsea szakmai stábja (BBC)


A német sípmester a portugál szakvezető szerint egyértelműen hibázott. „Remek teljesítményt nyújtott Merk, de annál a szituációnál rosszul döntött. Komoly hiba volt ez, de most már kezdek beletörődni, hogy az ilyen hibák mindig minket sújtanak.”

A mérkőzés egyetlen gólját szerző Joe Cole természetesen boldog volt, de hangsúlyozta, hogy korántsem dőlt még el a párharc. „Majd jövő héten kiderül, hogy mennyit is ért a találatom, egyelőre még csak a félidőnél tartunk. A második félidőre feljavult a Liverpool játéka, mi pedig egy kicsit elfáradtunk, de mindenki teljes erőbedobással küzdött. Örülünk a győzelemnek, de láttunk már nagyobb hátrányból is fordítani csapatokat a BL-ben.”

A vörösök edzője, Rafael Benitez nem volt csalódott a vereség ellenére: „Egy gólt kell rúgnunk hazai pályán, és ha rúgunk még egyet, akkor mi készülhetünk a fináléra. Bízom a hazai szurkolók támogatásában, az ő segítségükkel kiejthetjük a Chelseat.”

A spanyol szakember csapatának az első félidőben mutatott produkciójával egyáltalán nem volt elégedett, ezért szinte végig az oldalvonal mentén irányította az együttest. „Azt kérdezik, hogy miért? Túl sok labdát adtunk el, és buta hibákkal segítettük az ellenfelünket.”

A visszavágót jövő kedden rendezik az Anfield Roadon.

Statisztika
Chelsea-FC Liverpool
Gól: 1-0
Kapura tartó lövés: 4-4
Mellé-fölé: 9-5
Szabálytalanság: 9-19
Sárga lap: 0-1
Piros lap: 0-0
Szöglet: 1-5
Les: 5-2
Labdabirtoklás (%): 48-52

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Címkék: foci