BL: visszavágásra készülnek Terryék

Egy hét híján két év után ismét találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében a Chelsea és az FC Liverpool. A vörösök három éven belül második fináléjukat játszhatják, de ehhez először ki kell ejteniük a hazai pályán öt BL-meccse veretlen londoniakat.

A két együttes eddig négy alkalommal találkozott a legrangosabb európai kupasorozatban, és ezeken a mérkőzéseken összesen egyetlen egy gól született. A 2004/05-ös sorozatban a legjobb négy között a Stamford Bridge-en gólnélküli döntetlen született, a liverpooli visszavágón Luís Garcia korai találatával 1-0-ra nyertek a Vörösök, később pedig az AC Milan elleni, drámai fináléban a trófeát is elhódították. Egy évvel később már a csoportkörben összefutott a két gárda, de akkor egyik meccsen sem esett gól.

“Ami a múlt, elmúlt. Ez a két találkozó új fejezetet nyit majd mindkét klub történelmében” – mondta Rafael Benitez, a Liverpool vezetőedzője. A spanyol szakember szerint a londoniak legnagyobb erőssége a védelem, ugyanakkor csapata elsődleges célja továbbra is a gólszerzés, hiszen a nyolcad- és a negyeddöntőben is győzni tudott az első, idegenbeli találkozókon – írja az MTI. A védelem valóban rendkívülien erős, ráadásul a támadósorban ott van Peter Crouch, aki az idei kiírásban már hatszor volt eredményes.


Drogbától várják a gólokat (MTI/EPA)


Lehetetlen jósolni

“A 0-0 egy iszonyatosan veszélyes eredmény, ezért győzelemre játsszunk, remélem, sikerül nyernünk a Stamford Bridge-en. Számunkra mindenképpen előnyt jelent, hogy Londonban kezdünk, de ellenfelünk már jó pár alkalommal bebizonyította, hogy idegenben is életveszélyes.” – nyilatkozta Benitez. A spanyol szakember minden játékosára számíthat, José Mourinhónak azonban komoly problémákkal kell megküzdenie

A középpálya motorja, a hétfő este ittas vezetés miatt letartóztatott Michael Essien el van tiltva, Arjen Robben pedig sérülés folytán csak a lelátóról szoríthat társaiért, akárcsak Ricardo Carvalho. Kérdéses ezen kívül még Michael Ballack játéka. A német középpályás a hétvégi, Newcastle elleni bajnoki mérkőzés első félidejében bicegett le a pályáról, és egyelőre bizonytalan a szereplése. Amennyiben Ballack nem vállalja a játékot, Claude Makelele szerepelhet a középpályán.

Ebben a szezonban négyszer találkozott egymással a két csapat, ebből háromszor a Vörösök diadalmaskodtak, igaz a Stamford Bridge-en a legutóbbi hat összecsapásból ötöt a Chelsea nyert meg. A szerdai meccs végkimenetelét nehéz megjósolni, mindenesetre a nagy fogadóirodák a hazaiak győzelmét várják, ezért ha valaki nagyon akar kaszálni, akkor érdemes Liverpool-győzelemre tenni.


A másik oldalon Gerrard lehet a kulcsember (MTI/EPA)


Liverpool az esélyes?

Mourinho mindenesetre a szerdai mérkőzés előtt kijelentette, hogy a Liverpool az elődöntő esélyese. Spanyol kollegája nem akart különösebben foglalkozni az edző kijelentéseivel, csak annyit tett hozzá, hogy idén a véleménye szerint a Chelsea számára a Bajnokok Ligája szereplés a legfontosabb. “Egy trófeát már nyertek, és ehhez még jöhet további három. A bajnokságban már célba értek Mourinhóval, de a BL-diadal egyelőre még várat magára.”

A két együttes jó néhány játékosának figyelnie kell a szerda esti összecsapáson, ha Arjen Robben, Michael Ballack, Joe Cole, Didier Drogba, Lassana Diarra (Chelsea) és Jermaine Pennant (Liverpool) újabb sárgát kap, akkor biztosan nem játszhat az egy hét múlva esedékes visszavágón.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés:
Chelsea -FC Liverpool, szerda, 20:45
London Stamford Bridge, Vezeti: Markus Merk (német)
Várható kezdőcsapatok:
Chelsea: Cech – Diarra, Boulahrouz, Terry, A. Cole – Obi Mikel, Lampard, Makelele, J. Cole – Sevcsenko, Drogba

FC Liverpool: Reina – Finnan, Carragher, Agger, Riise – Gerrard, Alonso, Mascherano, Pennant – Crouch, Kuyt

Címkék: foci