A Honvéd bejutott a kupadöntőbe

A Budapest Honvéd jutott elsőként a labdarúgó Magyar Kupa fináléjába, miután az elődöntő gólnélküli első mérkőzését követően 2-1-re nyert a Vasas otthonában.

Remekül kezdte a találkozót a vendégcsapat, sorozatban vezette a támadásokat Németh kapuja felé, nyolc perc után a Vasas kapusának már bravúrral kellett hárítania egy életerős Hercegfalvi-lövést. Tíz perccel később azonban már a portás sem segített a hazaiakon. Bogdanovics lépett ki szépen a védők közül, a kapust elfektette, majd az üres hálóba passzolt.

Az idegenbeli vezetés megszerzése után sem vett vissza a tempóból a Honvéd, és a 25. percben ismét Némethnek kellett kikotornia a hálóból a játékszert. A második találat után a vendégek visszaálltak, hiszen ekkor a Vasasnak már három gólt kellett volna lőnie a döntőbe jutáshoz. Ez nem bizonyult jó taktikának, hiszen az első játékrész utolsó perceiben egy szöglet után Németh Róbert szépített.

A második félidőben elsősorban a küzdelem dominált, a két portás hálója szinte egyáltalán nem forgott veszélyben. A vendégek csak a legszükségesebbre koncentráltak, a hazaiak pedig csak erőlködtek: ha ígéretes helyzetbe is kerültek a Honvéd-kapu előtt többnyire nem állították komoly feladat elé Tóth kapust. Így maradt a végén a 1-2-es végeredmény, amivel a Honvéd együttese már biztosan ott lesz a kupafináléban.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
Vasas-Budapest Honvéd 1-2
Gól:
Németh (45.) ill. Bogdanovics (18.) és Ivancsics (25.)
Továbbjutott a Honvéd 2-1-es összesítéssel.

Szerdai elődöntő:
DVSC-TEVA – Diósgyőri VTK 18 ó (az első mérkőzésen: 1-0)

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Címkék: foci