Megműtötték Eusébiót

Hétfőn életmentő műtétet hajtottak végre Eusébio egykori aranylabdás, világbajnoki bronzérmes futball-legendán.

Erről a portugál futball-legenda barátja, az Eusebio életrajzi könyvét jegyző Joao Malheiro számolt be. Elmondta, a mozambiki születésű egykori klasszis kezelőorvosai tanácsára feküdt a műtőasztalra: a beavatkozás során az agyivérellátást biztosító ereket tágították ki, ezzel csökkentve az agyvérzés veszélyét.

“A 70 perces beavatkozás sikeresen lezajlott, megszüntettük a magas vérnyomás és koleszterinszint okozta érszűkületet” – nyilatkozta a lisszaboni Hopital da Luz kórház illetékese.

Eusébio 1960-tól 1975-ig tartó pályafutása során több

Kapcsolódó linkek:


foci.lap.hu
sport.lap.hu

mint ezer gólt szerzett. Kétszer lett Európa legjobb góllövője, 1965-ben pedig az Aranylabdát is elnyerte. Klubcsapatában, a Benficában senki sem talált be nála többször az ellenfelek kapujába, míg a válogatottban szerzett gólok tekintetében második helyen áll az örökranglistán. A nemzeti csapattal 1966-ban világbajnoki bronzérmet szerzett, kilenc találattal a torna gólkirálya címét is kiérdemelte.



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Címkék: foci