BL: kettős vereséggel búcsúzott a Győr

Nem jutott be a női kézilabda Bajnokok Ligája fináléjába a Győri Audi ETO KC, mert az első mérkőzésen elszenvedett hatgólos vereség után az elődöntő hazai visszavágóján 30-22-re kapott ki a dán Slagelse együttesétől.

Kapcsolódó linkek

kezilabda.lap.hu
sport.lap.hu

A találkozó elején felváltva estek a gólok, a Győr először – és utoljára – 5-4-nél vezetett. Ezt követően viszont védekezést váltott a Slagelse, és ennek ellenszerét nem találta a magyar bajnok, amely kilenc perc alatt egyszer sem talált be. Sőt, 18 perc alatt csak kétszer volt eredményes. A dán elitgárda fokozatosan húzott el, és a szünetre már a hazai környezetben szerzett hatgólos fórt megfejelte további öttel.

A második félidő kezdetén is nőtt a különbség, a győrieknek ezen a napon szinte semmi sem sikerült. Kimaradtak a támadások, még büntetőkből sem tudtak betalálni, a dánok norvég kapusa, Leganger pedig extázisban védett. Az ETO újabb – ezúttal hét és fél perces – gólcsendet produkált (7-15). A 42. percben már 18-9-re vezetett a rivális. A két csapat játékosai nem igazán tisztelték egymást, sok volt a kiállítás, és az emberelőnyös helyzetekből rendre a Slagelse jött ki jobban. A 48. percben már kétszámjegyű volt a különbség (12-22), és ez már a folytatásban sem nagyon változott.

A Slagelse teljesen megérdemelten lépett tovább a visszavágón halványan teljesítő Győrön, míg a másik ágon az orosz Lada Toljatti jutott a fináléba.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
Győri Audi ETO KC – Slagelse (dán) 22-30
Továbbjutott: a Slagelse, kettős győzelemmel

KEK elődöntő, visszavágó:
Ferencváros-Oltchim Valcea (román) 27-28
Továbbjutott: Oltchim Valcea kettős győzelemmel

Címkék: Csapatsport