Matthäus kritizál, Szieben MLSZ-elnök lenne

A Kisteleki István vezette Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) súlytalan nemzetközi szinten - jelentette ki kritikai éllel Lothar Matthäus, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya. Szieben László korábbi ligaelnök is bírálja az MLSZ-t, emellett a Kossuth Rádiónak elárulta, szívesen elfoglalná Kisteleki István székét.

Lothar Matthäus, az osztrák bajnokságban éllovas Salzburg pályaedzője a Duna Televíziónak adott interjúban fejtette ki véleményét a 2012-es Európa-bajnoki pályázatról, illetve annak bukásáról.

Súlytalan az MLSZ

Problémák Lengyelországban

Az örömmámor elültével már az első problémák is jelentkeznek Lengyelországban a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezésével kapcsolatban: kevés az építőmunkás a beígért új stadionok felépítéséhez. Részletek itt.


„A Kisteleki István vezette szövetség teljesen súlytalan a nemzetközi labdarúgó életben, ha tovább dolgozhatok, sokkal több esélyünk lett volna arra , hogy Magyarország Horvátországgal közösen 2012-ben Európa-bajnokságot rendezzen” – nyilatkozta a német szakember. Matthäus szerint egyébként a cardiffi döntés borítékolható volt, és hűen tükrözi a magyar labdarúgás jelenlegi megítélését. Az egykori aranylabdás hozzátette: kétéves magyarországi kapitánykodása során az akkori MLSZ-szel, valamint a korábbi elnökkel, Bozóky Imrével karöltve mindent elkövetett, hogy a magyar

labdarúgás visszakerüljön a nemzetközi vérkeringésbe. Bozóky a sportnapilap mai számában nem kívánta kommentálni a vérehajtó bizottság döntést, mondván, a véleményét megtartja magának, azt azonban megjegyezte: „Nagyon sajnálom, ami történt. Szívből bánt ez a vereség. Talán alakulhattak volna másképp is dolgok.”

A Matthäusszal készült interjút a Duna Televízió pénteken, a Diósgyőr-Debrecen bajnoki találkozó szünetében, várhatóan 19:45-től mutatja be.

Szieben szívesen lenne az MLSZ elnöke

A német edző mellett Szieben László korábbi ligaelnök, az FC Fehérvár együttesének volt tulajdonosa is „odacsapott” az MLSZ jelenlegi vezetésének, szerinte a 2012-es Európa-bajnoki pályázat kudarca után a Magyar Labdarúgó-szövetség vezetőségének le kell mondiania. Szieben úgy véli, hogy a liga élén szerzett annyi tapasztalatot, ami alapján alkalmas lenne az MLSZ irányítására. A vezető erről a Kossuth Rádiónak nyilatkozott. Az Eb-pályázat illúziója miatt sok problémát a szőnyeg alá söpörtek. “Az MLSZ új vezetése eddig számításaim szerint nagyjából kétmilliárd forintjába került a magyar futballnak. A klubok többsége már visszasírja azokat az időket, amikor én vezettem a ligát, pedig akkoriban engem is rengeteg támadás ért” – mondta a sportvezető. A vele készült interjú a Sportvilág péntek esti adásában lesz hallható.



Lothar Matthäusszal sikerült volna? (MTI)




Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Címkék: foci