Jégkorong: hátrányból fordított a Cortina-csapat

A magyar válogatott nagy csatában 0-2-ről fordítva nyert 4-2-re a brit csapat ellen a ljubljanai divízió I-es jégkorong-világbajnokság 4. fordulójában.

Kapcsolódó linkek

jegkorong.lap.hu
sport.lap.hu

A magyarok abban a tudatban léptek pályára, ha nyernek, akkor legrosszabb esetben is a második helyen zárják a tornát. Persze ehhez az is szükségeltetik, hogy az esélyesebb szlovénok este verjék meg a japánokat.

Enyhe magyar mezőnyfölényt hozott az első negyedóra, mindkét kapu előtt adódtak ziccerek. A 17. percben kissé váratlanul vezetést szerzett a szigetországi gárda: Hand középre adását az előre lopakodó Watkins óriási erővel zúdította a jobb felső sarokba.

A második harmadban kettős emberelőnybe került Pat Cortina szövetségi kapitány serege, azonban a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, és szimpla hátrányban Phillips kiugrott, majd Szuper lába között csúsztatta a pakkot a kapuba. Ezt követően még nagyobb sebességre kapcsolt a magyar válogatott, és 2:36 perc alatt egyenlített. Előbb Peterdi perdített Ocskay elé, aki szólóból nem hibázott. Aztán késleltetett kiállítás alatt Jánosi átadását Majoross kapásból vágta a léc alá.

A folytatásban majdnem újból vezettek a britek: egy hatalmas lövés kipattant – de csak a későbbi visszajátszásokból látszott, hogy gól volt. Kisvártatva viszont Ladányi lőtt gólt, miután Vas kidolgozta neki a helyzetet. A hajrában Palkovics egyedül ment végig a pályán, majd fonákkal a brit hálóőr lába között talált be.

A pénteki szünnap után a magyarok szombaton 16:30 órakor a japánok ellen lépnek pályára.

Ljubljana, divízió I-es vb, 4. forduló:
Magyarország – Nagy-Britannia 4-2
Gól:
Ocskay (32.), Majoross (35.), Ladányi (50.), Palkovics (57.), illetve Watkins (17.), Phillips (28.)

Litvánia-Románia 5-2

Szlovénia-Japán 7-1

Az állás:
1. Szlovénia 12 pont
2. Magyarország 9
3. Litvánia 6
4. Japán 5
5. Nagy-Britannia 3
6. Románia 1

Címkék: Csapatsport