Elküldik Ralf Schumachert?

A Toyota német versenyzője rendre rosszabbul teljesít idén csapattársánál, sok kritika éri emiatt. Lehet, hogy jövőre szerződés nélkül marad Ralf Schumacher?

Ralf Schumacher idén még csak egyetlen pontot szerzett a Toyotának, míg csapattársa már négyet gyűjtött. Az állítólag legdrágább szerződéssel rendelkező kisebbik Schumacher az utóbbi két versenyen még az első tízbe sem ért be.

Sokan komolyan kritizálták a németet, amiért ennyire gyenge teljesítményt nyújt. Christian Danner, volt F1-pilóta ezt mondta: “Ha az autó nem felel meg Ralf vezetési stílusának, akkor neki kell változnia.”

Azonban van olyan is, aki az ifjabb Schumacher védelmére siet. Willi Rampf, a BMW Sauber technikai igazgatója szerint nem a pilóta dolga, hogy egy rossz autóhoz alkalmazkodjon:
“A versenyzőnek a számára legkényelmesebb körülmények között kell dolgoznia, mert csak így nyújthatja a legjobbat.”


Önbizalomban nincsen hiánya (f1-country.com)


Egyelőre a Toyotánál is így gondolkodnak, feltett szándékuk, hogy “segítenek” Ralfnak javítani a tempón. A Toyota csapat elnöke, John Howett ezt mondta: “Segítenünk kell Ralfnak, hogy vezethetőbb legyen az autó számára.”

Ralf, aki a szezon előtt a három legjobb F1-pilóta közé sorolta magát, most bizonytalanabb: “Egy darabig még gondjaim lesznek. A Barcelonára tervezett változtatások valószínűleg nem sokat segítenek majd. A probléma nem oldódik meg egyik napról a másikra” – mondja a német.

Mivel Ralf Schumacher toyotás szerződése 2007 végéig érvényes, ezért sokan úgy gondolják, hogy ez lesz az utolsó szezonja a Forma-1-ben. Bár felröppent már pletyka azzal kapcsolatban, hogy jövőre a BMW-nél találhat magának helyet Schumacher, de az egyre erősebb Heidfeld nagy valószínűséggel marad.

Ralf menedzsere, Hans Mahr azonban nem aggódik ügyfele karrierjéért. “Nyilvánvalóan folyik itt egy ködösítő kampány, tehát hadd tisztázzam: Ralf toyotás szerződése idén lejár, de folyamatos kapcsolatban vagyunk a csapat vezetésével. A Toyotával úgy egyeztünk meg, hogy az év közepe táján találkozunk majd, hogy megtárgyaljuk a hosszabbítást. Ehhez tartjuk is magunkat” – mondta Mahr.

“Ralf a világ egyik legjobb Forma-1-es versenyzője, nem kell aggódni a jövője miatt. Ha versenyezni akar, mindig lesz számára egy ülés” – tette hozzá magabiztosan a menedzser.

Címkék: autó-motor