Tizenhat résztvevő a 2012-es Eb-n

A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságot még tizenhat csapattal rendezik meg – árulta el a FigyelőNetnek Kisteleki István MLSZ-elnök.

„A 2012-es Európa-bajnokságon még tizenhat csapat szerepel majd, ez már eldőlt. Amenyiben lesz is létszámemelés, leghamarabb 2016-ban szerepelhet huszonnégy nemzet a kontinensviadalon” – árulta el a FigyelőNetnek az európai szövetség álláspontját Kisteleki István, az MLSZ első embere. A létszámemelés ötlete a skótok fejéből pattant ki, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) januári düsseldorfi kongresszusán a szavazásra jogosult ötven tagországból negyvennégy támogatta is a javaslatot, hogy a labdarúgó Eb mezőnyét tizenhatról huszonnégyre emeljék fel.

Ha a végrehajtó bizottság úgy dönt, hogy már 2012-re felemeli a részt vevő csapatok létszámát, úgy Budapest, Debrecen, Székesfehérvár, valamint Győr mellett Pécs, Miskolc és Zalaegerszeg is beállt volna a rendező városok sorába. A 2012-es torna helyszínéről szerdán születik döntés, a magyarok a horvátokkal, a lengyelek az ukránokkal közösen, Olaszország pedig

önállóan pályázik a házigazda szerepére.




Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Címkék: foci