Serie A: törlesztett a Roma

Az olasz labdarúgó bajnokság 32. fordulója a favoritoknak kedvezett: az élcsoportból a Roma, a Milan és a Fiorentina is győzni tudott, míg a Lazio győzelmi szériája Ascoli Picenóban megszakadt.

Igaz, Delio Rossi mester tanítványai veretlenségüket megőrizték. A zsinórban nyolc találkozót megnyerő Lazio Soncin közeli fejese után került hátrányba, s bár Elefteropulosz kapus hibáját követően Rocchi egyenlített, Stendardo tizenhatoson belüli szabálytalansága után úgy tűnt, igen nehéz helyzetbe kerülnek a fővárosiak.

A hátvédet Brighi játékvezető ugyanis lezavarta a pályáról, a büntetőt pedig a veterán Luigi Di Biagio hidegvérrel értékesítette. A 84. percben azonban Nastase könnyelműsködött saját kapuja előtt, s Jimenez remek lövéssel kiharcolta az egy pontot.

A toszkán derbin a Fiorentina is arra lett kárhoztatva, hogy egyik hátvédje hibája nyomán, létszámát tekintve megfogyatkozva állja az ellenfél rohamait. A római Stendardóhoz hasonlóan tavasszal remeklő Gamberinit két sárga miatt a 69. perben kiállították.

A firenzeiek szerencséjére Mutu 43. percben esett találatával már az első félidőben megszerezték a vezetést (Reginaldo ívelése Toninak még hosszú volt, az érkező román azonban nem kegyelmezett Manningernek), s így kedvükre kontrázhattak, sőt, a hajrában akár több gólosra is növelhették volna előnyüket.

A müncheni kiruccanást gól nélkül megúszó Milan a Messinánál nem volt ilyen „szerencsés”. A lombardok a két pont sorsát már az első félidőben eldöntötték (előbb Kaladze labdáját Kaka, majd az egyre gyakrabban „gólfelelősként” tüsténkedő Favalli talált Paoletti kapujába), a hajrában pedig Ronaldo lőtt hatalmas gólt távolról. A kiengedő, s a Fenomén gólját még meg sem emésztő vendégek védelmét Masiello lepte meg.

A katasztrófába torkolló manchesteri kirándulás után a Roma némileg kárpótolta híveit. A „farkasok” igazolták, hogy annál azért jobb csapatot alkotnak, mint amely kulisszaként működött a Theatre of Dreams gyepén. Francesco Totti a 21. percben ritkán látható nagy góllal lepte meg Bertit, majd a második játékrész derekán a csapatkapitány Mancini passzát váltotta gólra. A játékmester öt perccel később a genovaiak jobb oldaláról varázsolt pazar labdát Ferrari elé, míg a római felvonulást Panucci találata zárta.

A magyar Koman Vladimirt ezúttal mellőző Novellino mestert a hajrában a lelátóra parancsolta Morganti játékvezető.

Serie A, 32. forduló

Roma-Sampdoria 4-0 (1-0)
Gól:
Totti (21., 66.), Ferrari (71.), Panucci (87.)

Ascoli-Lazio 2-2 (0-0)
Gól:
Soncin (70.), Di Biagio (76. – 11-esből), illetve Rocchi (74.), Jimenez (84.)
Kiállítva: Stendardo (75., Lazio)

Fiorentina-Siena 1-0
Gól:
Mutu (43.)
Kiállítva: Gamberini (69.)

Livorno-Reggina 1-1 (1-1)
Gól:
C. Lucarelli (27.), illetve Bianchi (31.)

Messina-Milan 1-3 (0-2)
Gól:
Masiello (90.), illetve Kaka (14.), Favalli (30.), Ronaldo (86.)

Parma-Catania 1-1 (1-1)
Gól:
Fernando Couto (32.), illetve Spinesi (20.)

Torino-Atalanta 1-2 (0-2)
Gól:
Abbruscato (70.), illetve Bellini (2.), Zampagna (8.)
Kiállítva: Adriano Silva (39., Atalanta)

Az élcsoport: 1. Inter Mailand 80 pont (30 mérkőzés), 2. Roma 65 (31), 3. Lazio 56 (31), 4. Milan 50 (31), 5. Palermo 48 (31), 6. Empoli 46 (31), 7. Fiorentina 44 (31).

Címkék: foci