Massa volt a legjobb Bahreinben

Felipe Massa nyerte a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat. A Ferrari versenyzője mögött az újabb sikert arató Lewis Hamilton, illetve Kimi Räikkönen futott be. A táblázat élén hármas holtverseny alakult ki.

Rajt-cél győzelmet aratva Felipe Massa győzött a 2007-es Forma-1-es világbajnokság harmadik futamán, a Bahreini Nagydíjon. A brazil versenyzőnek idén ez az első sikere, míg pályafutása során harmadik alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokára.

Massa ezúttal jól rajtolt, esélyt sem hagyott ellenfeleinek. Kimi Räikkönen viszont az első kanyarokban komoly csatát vívott Fernando Alonsóval, ahol a kétszeres világbajnok került ki győztesen, így feljött a harmadik helyre. Csakhogy az első boxkiállásoknál a Ferrarik tovább maradtak a pályán, így Räikkönen a szerelőitől kihajtva Alonso elé állt vissza, visszaszerezve az időmérőn elért helyét.

Néhány kör után mindkét Ferrari ellépett üldözőjétől, mialatt Nick Heidfeld támadni kezdte Alonsót. A német 7-8 körrel később remek manőverrel meg is előzte a spanyolt, aki a futam végén ugyan próbálkozott, de nem tudta visszaszerezni a negyedik helyet, aminek idén harmadszor is Heidfeld örülhetett.

Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy melyik csapat autói voltak a gyorsabbak a Bahreini Nagydíjon. Változó körülmények között, a kemény és lágy gumik alkalmazásával, hol a Ferrari, hol a McLaren volt jobb. Ennek is köszönhető, hogy bár a futam középső részén Räikkönen felzárkózott Hamilton mögé, a brit később könnyedén lerázta, sőt üldözőbe vette Massát.

A kiegyenlített erőviszonyoknak köszönhető, hogy a 2007-es évben az eddigi három futamon három különböző pilóta nyert. Emiatt a világbajnoki pontversenyben Räikkönen, Alonso és Hamilton azonos 22 ponttal áll az élen. Hamilton minden várakozást felülmúl, hiszen eddig minden futamán dobogóra állt, ilyet korábban egyetlen újonc sem tett.

A szahíri pályán Robert Kubica, Jarno Trulli és Giancarlo Fisichella szerzett még pontot. A verseny egyik legjobbja viszont David Coulthard volt, aki sorra előzte meg ellenfeleit. A 21. helyről rajtolt és a futam felére már csapattársán is túljutott, ekkor a nyolcadik helyen autózott, de pechje volt: az autó nem bírta végig a versenyt.

Ugyanígy műszaki hiba miatt búcsúzott Anthony Davidson, Takuma Szato, Mark Webber és Vitantonio Liuzzi is. Jenson Button és Scott Speed viszont a rajt utáni baleset okán adta fel a versenyt.


A Bahreini Nagydíj végeredménye:
1. Felipe Massa (brazil, Ferrari) 1:32:27.515 ó
2. Lewis Hamilton (brit, McLaren-Mercedes) +2.359
3. Kimi Räikkönen (finn, Ferrari) +10.839
4. Nick Heidfeld (német, BMW-Sauber) +13.831
5. Fernando Alonso (spanyol, McLaren-Mercedes) +14.426
6. Robert Kubica (lengyel, BMW-Sauber) +45.529
7. Jarno Trulli (olasz, Toyota) +1:21.371
8. Giancarlo Fisichella (olasz, Renault) +1:21.701
9. Heikki Kovalainen (finn, Renault) +1:29.411
10. Nico Rosberg (német, Williams-Toyota) +1:29.916
11. Alexander Wurz (osztrák, Williams-Toyota) +1 kör
12. Ralf Schumacher (német, Toyota) +1
13. Rubens Barrichello (brazil, Honda) +1
14. Christijan Albers (holland, Spyker F1-Ferrari) +2
15. Adrian Sutil (német, Spyker F1-Ferrari) +4
Kiesett:
Anthony Davidson (brit, Super Aguri-Honda) +6 kör
Mark Webber (ausztrál, Red Bull-Renault) +16
David Coulthard (brit, Red Bull-Renault) +21
Takuma Szato (japán, Super Aguri-Honda) +23
Vitantonio Liuzzi (olasz, Toro Rosso-Ferrari) +31
Jenson Button (brit, Honda) +57
Scott Speed (amerikai, Toro Rosso-Ferrari) +57

Címkék: autó-motor