Bundesliga: tartja előnyét a Schalke

A Bundesliga élén álló Schalke a tavaszi idény második felére összeroppanó korábbi meglepetéscsapat, a Szabics Imre játékára ezúttal sem számító Mainz otthonában lőtt hármat.

A gelsenkircheni parádét a Marcelo Bordon passzát remekül kihasználó Kuranyi kezdte, majd a színes családfájú (a stuttgarti felmenői között brazil, panamai és német épp úgy akadt, mint magyar) támadó önzetlenségből is jelesre vizsgázott, hisz előbb Asamoah-t, majd Lincolnt hozta kihagyhatatlan helyzetbe.

Jobban sikerült egy másik magyar, jelesül a Hertha BSC-t erősítő Dárdai Pál napja. Bár a Bundesliga góllövőlistáját vezető Teofanisz Gekasz már az első percben betalált a berlini hálóba, a vendégek később magukhoz tértek, s a második félidőben a maguk javára fordították a mérkőzést (a második gólnál Dárdai húszméteres lövésébe piszkált bele a gólja mellett egy gólpasszt szintén elérő Gilberto).

A február végén biztos bentmaradónak tűnő Hannover is könnyen bajba kerülhet, amennyiben áprilisi „formáját” folytatja. Huszti Szabolcs együttese utoljára a 23. fordulóban győzött, ellenben utolsó három bajnokiját elvesztette.

Legutóbb a csapat a jobb erőkből álló, s győzelmével a második helyre ugró Stuttgart otthonában maradt alul, a magyar középpályás végigjátszotta a találkozót.

Bundesliga, 29. forduló

Mainz-Schalke 0-3 (0-2)
Gól:
Kuranyi (10.), Asamoah (34.), Lincoln (71.)

Bochum-Hertha 1-3 (1-0)
Gól:
Gekasz (1.), illetve Gimenez (58.), Gilberto (66.), Ede (90.)

Stuttgart-Hannover 2-1 (1-0)
Gól:
Hilbert (2.), Zuraw (öngól, 74.), illetve Cherundolo (60.)

Bielefeld-Frankfurt 2-4 (1-2)
Gól:
Kucera (28.), Eigler (81.), illetve Amanatidisz (10., 47. – 11-esből), Vasoski (33.), Heller (92.)

Cottbus-Wolfsburg 3-2 (1-0)
Gól:
Radu (20.), Munteanu (56.), Kioyo (57.), illetve Boakye (66.), Makiadi (90.)

Nürnberg-Aachen 1-0 (1-0)
Gól:
Pagenburg (12.)

Címkék: foci