Idegenben nyert az Újpest

Az Újpest együttese két gyors góllal 2-1-re győzött a Vasas otthonában a Borsodi Liga 24. fordulójának nyitó mérkőzésén.

Mészöly Géza, a hazaiak szakvezetője századik élvonalbeli találkozóján ült a kispadon. Az Újpest FC azonban elrontotta volt edzője jubileumát, miután 2-1-re nyert az Illovszy-stadionban. Kiegyenlített játék zajlott az első félidőben, ám a Vasas elkövetett két óriási védekezési hibát, amit az Újpest kíméletlenül kihasznált. A 37. percben Sándor, egy perc múlva pedig Kovács Zoltán lőtt közelről a Vasas kapujába.

Érdekesség, hogy a lila-fehér együttes utoljára az első tavaszi fordulóban a Honvéd ellen szerzett olyan gólt, amely nem rögzített helyzetből született. Az újpesti híveknek így összességében 528 percet kellett várniuk egy újabb „akciógólra”. A fordulást követően gyorsan szépített a Vasas (Kicses talált a kapuba éles szögből), így izgalmassá vált a játék, ám a hazai gárda elfáradt, és nem tudott egyenlíteni.

Borsodi Liga, 24. forduló:
Vasas-Újpest FC 1-2 (0-2)
Gól:
Kincses (54.), ill. Sándor (36.), Kovács Z. (37.)


Szombati program:
Debrecen-MTK Budapest, 15:00
Tatabánya-Fehérvár, 17:00


Paks-REAC, 17:00
Kaposvár-Győr, 17:00
Vác-Diósgyőr, 17:00
Pécs-Zalaegerszeg, 17:00
Sopron-Budapest Honvéd, 17:00



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Címkék: foci