Markovic: megnyerjük az Eb-t

Vlatko Markovic, a Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke úgy véli, ha a pályázatban benyújtott anyag alapján születik meg a döntés, az mindenképp okot ad az optimizmusra.

A horvát–magyar pályázatnak komoly esélyei vannak a 2012-es futball Európa-bajnokság megrendezési lehetőségére Vlatko Markovic szerint. Az április 11-i, a budapesti Hiltonban rendezett sajtótájékoztatón elmondta, komolyan hisz a közös pályázat győzelmében.

Ön szerint mennyi az esélye annak, hogy az olaszok, illetve ukránok által benyújtott pályázat alulmarad a magyarhorvát rendezési tervvel szemben?

– Meggyőződésem, hogy megnyerjük a kiírást. A pályázati anyagunk sokkal jobb, mint a másik két nemzeté.

Mire alapozza ezt a véleményt?

– Amennyiben a döntésnél magát a pályázati anyagot veszik figyelembe, és az alapján dől el, hogy mely térség kapja meg a rendezés jogát, abban az esetben

sokkal nagyobb az esély arra, hogy a horvát–magyar anyag kerül ki győztesként.

Mit gondol, miben jobb ez az anyag a másik kettőnél?

Már csak ha a formátumot, a ráfordított időt, a terv komolyságát vesszük figyelembe, akkor is szembetűnő a különbség. Míg a mi közös anyagunk egy igencsak terjedelmes, sok részletre kiterjedő könyvméretű pályázat, az olaszoké például alig több, mint egy kis füzet.

Mi befolyásolhatja még a döntési folyamatokat Ön szerint?

– Úgy vélem további pozitívumként említhető a jóval szervezettebb képet mutató háttér is. Míg mind a magyar, mind pedig a horvát szövetség sokkal rendezettebb felépítésű és helyzetű, mint például az ukránok szövetsége, vagy a kusza olasz politikai helyzet, míg nálunk nincsenek ilyen jellegű negatívan befolyásoló dolgok. A mostani sajtótájékozatón bemutatott kis ízelítőn kívül pedig egyéb meglepetéssel is előállunk még Cardiffban – ám ennek mibenlétéről Gyárfás Tamáson, Kisteleki Istvánon, a Magyar Labdarúgó Szövetség első emberén, valamint jómagamon kívül senki sem tud – és ez az ottani prezentációig így is marad.

Mások is osztják az ön a pozitív hozzáállását?

– Mind az UEFA-tól, mind pedig befolyásos, a döntési folyamatba belelátó barátaimtól azt hallottam, hogy a rendezési terv nagyon nagy eséllyel indul az Eb-rendezésért folyó harcban.



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Címkék: foci