Kahn: a Milan a favorit

A Bayern München kapusa meglepően nyugodtan vette tudomásul, hogy tavaly után ismét az AC Milan ejtette ki őket a legrangosabb európai kupasorozatból. A bajorok mostantól fogva a bajnokságra koncentrálhatnak, ahol jelenleg a negyedik helyen áll a csapat.

„Európa jelenlegi legjobb csapata ellen játszottunk, és a Milan könyörtelenül rámutatott a hibáinkra. A véleményem szerint ők az idei kiírás toronymagas esélyesei” – mondta a müncheniek kapusa a találkozót követően. Kahn meglepően nyugodtan válaszolgatott a riporterek kérdéseire. A veterán portás azzal vigasztalta magát a vesztes párharc után, hogy egy igazi sztárcsapattal szemben maradtak alul.

Az olaszok 20 perc után kétszer is villantak, és Clarence Seedorf illetve Filippo Inzaghi góljaival megnyugtató előnyt szereztek, majd rutinjukat

kihasználva behúzták a meccset. „Ismételten bebizonyították, hogy világklasszis csapatról beszélünk. Alig volt helyzetük, de azt a kettőt könyörtelenül bevágták” – dicsérte az ellenfelet Oliver Kahn.


Hasan Salihamidzic nem akarja elhinni: negyedszer ejtette ki a Milan a bajorokat (dpa)


A németeket sokkolta a négy perc alatt bekapott két gól, és ezt a meccs végéig nem is tudták kiheverni. „El kell ismerni, hogy a Milan főleg az első félidőben jobb volt nálunk. Sokkal agresszívabbak voltak a középpályán, és ennek köszönhetően lőtték az első találatukat” – mondta Karl-Heinz Rummenigge, a bajor klub alelnöke. „Csak a szünet után játszottuk úgy, ahogyan az elejétől fogva kellett volna” – tette hozzá az egykori legendás labdarúgó.

Ottmar Hitzfeld szerint a visszavágón kiderült, hogy játékban erősebb az ellenfél: „Már Milánóban is jobb volt az olasz csapat, de akkor szerencsével még kihúztuk a nyakunkat a hurokból.” Maga Kahn is csodálkozott, hogy mekkora ünneplésben részesítette őket a német sajtó. „Így utólag jobban örültem volna, egy 1-2-es vereségnek az odavágón, hiszen akkor Münchenben mindenki teljes erőbedobással harcolt volna. Sajnos szerda este nem ez volt a helyzet.”

A bajoroknak a BL-búcsú után marad a német bajnokság, ahol címvédőként egyelőre a negyedik helyen tanyáznak. „A célunk egyértelmű, fel kell kapaszkodnunk legalább a harmadik helyre, hogy ezzel jövőre is ott lehessünk a BL-ben” – mondta Kahn.

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Címkék: foci