Menetel a Honvéd a kupában

A Budapest Honvéd legyőzte a Bozsik-stadionban az MTK együttesét, és bejutott a négy közé a Magyar Kupában. A Diósgyőr az első félidőben eldöntötte a továbbjutást Zalaegerszegen, a második félidőre teljesen leeresztett.

A Honvéd várhatta kedvezőbb helyzetben a negyeddöntő visszavágóját, hiszen idegenben pontot rabolt az MTK otthonából. A mintegy 3000 hazai szurkoló döbbentére azonban hamar semmivé foszlott a hajszálnyi előny, miután már az 5. percben egy látványos ollózással megszerezte a vezetést a vendégcsapat.

A gyors gól cseppet sem sokkolta Supka Attila alakulatát, és az első játékrész hátralévő részében sorban vezette a támadásokat. A válogatott kapus Végh Attilának köszönhető, hogy megtartotta előnyét a Honvéd.

A fordulás sem hozott változást, ment előre a hazai gárda, és ennek a 62. percben meg is lett az eredménye. Az egyenlítő találatot követően idegenbeli gólokkal a Honvédnak állt a zászló, az MTK bele is erősített, de hátul egy végzetes megpecsételte a sorsát: a védők szerencsétlenkedése után Koós közelről büntetett. Supka Attila együttese a felújított Bozsik Stadionban továbbra is százszázalékos.

A Diósgyőr viszonylag hamar eldöntötte a továbbjutás kérdését, hiszen hazai sikerét követően a félidőben már 3-1-re vezetett a Zalaegerszeg otthonában, igaz a

vége döntetlen lett.

Negyeddöntő, visszavágók:
Budapest Honvéd-MTK Budapest 2-1
Gól:
Smiljanic (62.), Koós (89.), illetve Pollák (5.)
Továbbjutott: a Budapest Honvéd, 4-3-as összesítéssel

ZTE FC-Diósgyőri VTK 3-3
Gól:
Ljubojevic (8.), Lekic (51.), Waltner (62.), illetve Douva (6., 32.), Simon A. (17.)
Tj: a Diósgyőr, 5-4-es összesítéssel

Az elődöntők programja:
1. mérkőzések:

április 17., kedd, 18 ó: Diósgyőri VTK – DVSC-TEVA
április 18. szerda, 19 ó: Budapest Honvéd-Vasas

2. mérkőzések:
április 24., kedd, 18 ó: Vasas-Budapest Honvéd
április 25., szerda, 18 ó: DVSC-TEVA – ZTE FC


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Címkék: foci