BL: parázs csata várható Münchenben

Bár milánói 2-2-es döntetlennek köszönhetően a Bayern várhatja kényelmesebb helyzetben az AC Milan elleni párharc újabb felvonását, a nagy csata borítékolható, ellenben a Liverpool szinte már továbbjutóként készül a BL negyeddöntőjének visszavágójára.

Bayern-Milan: törleszthetnek a bajorok

Daniel Van Buyten nevét áldhatják a bajorok, a védő két góljának köszönhetően ugyanis elvileg a Bayern München várhatja nyugodtabban az AC Milan elleni visszavágót. Azért csak elvileg, mert a Bayern München keretében – kis túlzással – több a sérült, mint a Vészhelyzet című sorozat egy-egy adásában. Ottmar Hitzfeld gondot okozhat, hogy nem számíthat Martin Demechelisre, valamint Willy Sagnolra, de a kezdőcsapatba jelöltek közül Bastian Schweinsteiger, Owen Hargreaves, Lúcio és Hasan Salihamidzic is kisebb problémával bajlódik, ugyanakkor Oliver Kahn

és Mark van Bommel egyaránt letöltötte eltiltását, így ők bevethetők lesznek szerda este. A Bayern edzője a gondok ellenére optimistán tekint a mérkőzés elé.

„Természetesen bizakodó vagyok. A Hannover szombati legyőzése (2-1) jó hír volt szerdára nézve. Úgy gondolom, hosszú ideje nem voltunk ilyen kirobbanó formában” – újságolta az edző, aki a Bayernnel és a Dortmunddal is nyert már Bajnokok Ligáját. A szerdai ellenfél, az AC Milan is győzelemmel hangolt a müncheni ütközetre (Empoli 3-1), így ezzel ismét elérhető közelségbe került számára a Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik hely megszerzése. „A csapat végre elkezdte kihozni magából a maximumot. A szombati győzelmünk a lehető legjobb felkészülést nyújtotta a következő megméretésre. Én nagyon realista vagyok, de képesek leszünk idegenben kiharcolni a továbbjutást. Ha úgy játszunk, mint hazai pályán, akkor jó esélyünk lesz” – mondta Carlo Ancelotti, a milánóiak vezetőedzője, akinek egyedül Alberto Gilardino eltiltása okoz gondot – a világbajnok támadót Filippo Inzaghi helyettesíti majd.


Lépéselõnyben a bajorok. Lúcio most is ünnepelne (MRI/EPA)



Az AC Milan és a Bayern eddig háromszor találkozott a kiesés szakaszban, és valamennyiszer az olaszok jutottak tovább. Az első meccs után viszont csökkent az esély az újabb Milan-sikerre, már csak azért is, mert a csapat – amelynek vagy 3-3-at kellene játszania vagy győznie kellene Münchenben – a mostani sorozatban csak az Anderlecht tudta két vállra fektetni idegenben, Lille és Celtic vendégeként gól nélküli döntetlent játszott, Athénban pedig 1-0-ra kikapott.

Liverpool-PSV: sima ügy

A Liverpool 3-0-s idegenbeli győzelmének köszönhetően irigylésre méltó helyzetben várja a Fehér Csabát is a soraiban tudó PSV elleni visszavágót. Óriási csoda lenne, ha nem az angol csapat jutna tovább, a tetemes előnyén túl azért, mert a PSV tartalékosan kényszerül kiállni az Anfield Roadon, ráadásul a csapat hullámvölgyben van, a hétvégén 2-1-es vereséget szenvedett NEC-től. „A vereségen túl külön bosszant, hogy rosszul futballoztunk” – dühöngött a szombati bajnoki után a PSV edzője, Ronald Koeman, aki Ibrahim Afellayra, Edison Mendesre, Michael Reizigerre, Alcidesre és Jan Kromkampra sem számíthat, és 16 fős kerettel repült el Angliába. A gépen ott ült két rutintalan tehetség, a 19 éves Rens van Eijden és a 18 éves Olivier ter Horst is.

A Liverpool edzője Rafael Benítez Dirk Kuytra eltiltás, Fabio Aurelióra sérülés miatt nem számíthat, ez egyben azt jelenti, hogy Mark Gonzalez kezdőként majd szerepet. „A jelentős előnyünk birtokában is óvatosnak kell lennünk szerda este. Tudjuk, hogy a BL-ben van visszaút 0-3-ról is, hiszen Isztambulban mi ezt véghez vittük az AC Milan ellen. Egy korai gól lökést adhatna ellenfelünknek, ami komoly problémákat okozhatna nekünk” – figyelmeztetett Benítez.


Steven Gerrardék páholyban várhatják a visszavágót (MTI/EPA)



BL, negyeddöntő, visszavágó:
Bayern München-AC Milan (2-2), szerda, 20:45
München, Allianz Arena. Vezeti: Mejuto Gonzalez (spanyol)
Várható kezdőcsapatok:
Bayern: Kahn – Lell, Lúcio, Van Buyten, Lahm – Salihamidzic, Van Bommel, Hargreaves, Schweinsteiger – Makaay, Podolski
AC Milan: Dida – Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovski -Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Seedorf – Kaká – F. Inzaghi

Liverpool-PSV Eindhoven (3-0), szerda, 20:45
Liverpool, Anfield Road. Vezeti: Rosetti (olasz)
Várható kezdőcsapatok:
Liverpool: Reina – Finnan, Carragher, Agger, Riise – Mascherano, Gerrard, Xabi Alonso, Gonzalez – Pennant, Crouch
PSV: Gomes – Fehér Cs., Da Costa, Simons, Salcido – Culina, PCocu, Vayrynen, Szun Hsziang – Kone, Farfan



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Címkék: foci