Ferguson: nem lesz balhé

Két hete a Manchester római vendégjátéka előtt és közben is összeverekedtek a szurkolók. Az angol bajnokság éllovasának trénere úgy gondolja, hogy ezúttal nem kell tartani semmilyen erőszakos incidenstől.

A Bajnokok Ligája negyeddöntő első meccsét 2-1-re elveszítették a Vörös Ördögök, de másnap az olasz illetve angol sajtó a stadionban illetve annak a környékén kirobbant verekedéssel volt elfoglalva. „Nem hiszem, hogy bármi is történne. Az Old Traffordon fantasztikusan jók a biztonságiak. Úgy gondolom, nem lesz semmilyen problémájuk a Roma szurkolóinak.” – nyilatkozta a keddi meccs előtt Sir Alex Ferguson.

Az olasz klub tájékoztatása szerint mintegy 3800 szurkoló utazik a csapattal Manchesterbe, ahol külön buszokkal szállítják őket a reptérről be a városba. A klub egyik vezetője, Rosella Sensi meg van arról győződve, hogy viselkedni fognak a rajongók: „Természetesnek tartom a történtek után, hogy mindenki nyugalomra int, de a szurkolóink tökéletesen tudják, hogyan kell viselkedniük.”

Már csak azért sem valószínű, hogy

összeverekednének a két tábor, mert a Roma ultrái nem nagyon szoktak külföldre utazni. Nem is engednék be a vezéreiket Angliába, mivel olasz rendőrök is segítik majd a repülőtéren angol kollegáik dolgát.

Az UEFA mindenesetre már jelezte, hogy vizsgálatot indított az egy hete történtek miatt. Mindkét klubnak van félnivalója: a Roma büntetésre számíthat, ha bebizonyosodik, hogy nem tették meg a szükséges biztonsági intézkedéseket. Az angolok akkor kerülhetnek bajba, ha az európai szövetség vizsgálata szerint a szurkolóik provokálták ki a rendőrök – egyes sajtóvélemények szerint – túlzottan brutális akcióját.



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Címkék: foci