Elküldték Dárdaiék edzőjét

Kedd délelőtt a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetői bejelentették, hogy a csalódást okozó tavaszi szereplésre való tekintettel megválnak a vezetőedzőtől, Falko Götztől. Az idény végéig az amatőrök trénere, Karsten Heine irányítja a csapat felkészülését.

A fővárosi klub októberben még a német bajnokságot is vezette, de a tavaszi meccsein csapnivalóan szerepelt, sorozatban nyolc mérkőzésen nem tudott győzelmet aratni. A csapat alaposan vissza is csúszott a tabellán, jelenleg csak a kilencedik helyen áll, és csak öt pont választja el a kiesési zónától.

A klub vezetői ezt elégelték meg a napokban, és a keddi sajtótájékoztatón a menedzser, Dieter Hoeness jelentette be a döntést. A Dárdai Pált is foglalkoztató berlini csapatot 2004 nyara óta irányító tréner utódja Karsten Heine lesz, akinek az idény végéig szól a megbízatása. Az új szakember a felkérés előtt az amatőr együttes trénere volt, de két alkalommal már a nagycsapatot is irányította: 1991-ben egy hónapig az élvonalban, 1994 és 1995 között pedig a másodosztályban dirigálta a Herthát.

Götz alatt már tavaly is alaposan ingott a kispad, akkor a klub egy 13 meccses nyeretlenségi széria után még bizalmat szavazott a trénernek. Az idei gyenge szereplés azonban megpecsételte Götz

sorsát. A tavasz meccsek eredménye alapján összeállított tabellán tök utolsó a fővárosi gárda.



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Címkék: foci