BL: triplázásra készül a Manchester

A Manchester United arra készül, hogy öt év után ismét a legjobb négy közé jut a labdarúgó Bajnokok Ligájában, ehhez viszont fordítaniuk kell Francesco Tottiék ellen. A Valencia a Chelsea ellen folytathatja remek sorozatát az angol csapatokkal szemben.

Manchester-Roma: előny Tottiéknál

A Vörös Ördögök még nem mondtak le álmukról, hogy megismételjék 1999-es bravúrjukat, amikor is a BL mellett a bajnokságot és az FA Kupát is megnyerték. Jelenleg a legrangosabb európai kupasorozatban a nyolc között járnak – igaz a római odavágón 2-1-es hátrányba kerültek –, a bajnokságot három pont előnnyel vezetik a Chelsea előtt, az FA Kupában pedig elődöntősök.

“Nagy előnyhöz juttattuk magunkat azzal, hogy idegenben gólt szereztünk, hiszen így 1-0-s siker már továbbjutást érne. Ugyanakkor a riválisunk nyolcaddöntőben aratott kétgólos lyoni győzelme óvatosságra int bennünket. Elemeznünk kell annak a mérkőzésnek a tanulságait, mivel akkor megmutatták, mire képesek” – mondta a Sir Alex Ferguson, a manchesteriek szakembere.


Ronaldo zseniális megmozdulásaira nagy szüksége lesz a MU-nak (MTI/EPA)


A skót vezetőedzőnek a védelem összeállítása okozza a legnagyobb problémát, sérülés miatt ugyanis nem számíthat Nemanja Vidicre, Gary Neville-re és Mikael Silvestre-re sem. Emellett az első mérkőzésen kiállított Paul Scholes sem játszhat a középpályán, őt valószínűleg Darren Fletcher próbálja meg pótolni.

Az olaszok szintén optimistán várják az összecsapást, Luciano Spalletti mester az Olympique Lyon után újabb magasan jegyzett együttes skalpjára vágyik. “A legjobb, ha győzelemmel készülsz fel életed meccsére. A Roma felkészült a csatára – mondta a kopasz tréner csapata szombati, Catania elleni 2-0-ás győzelmére utalva. – A United egy az egy elleni párharcokat keresi majd, mivel játékosai olyan egyéni képességekkel rendelkeznek, amelyekkel bárkit könnyedén felülmúlhatnak, ugyanakkor e tekintetben mi sem állunk rosszul, így meggyőződésem, hogy fantasztikus kilencven perc előtt állunk”.

Spalletti a csapat összes sztárját pihentette a hétvégi bajnokin, így nem vagy csak alig kapott lehetőséget szombaton Francesco Totti, Mancini, Daniele De Rossi, Rodrigo Taddei és Christian Chivu. A Farkasok egyetlen hiányzója Simone Perrotta lesz, akit azonban könnyedén pótolhat az első mérkőzésen eltiltás miatt nem szerepelt David Pizarro.

Valencia-Chelsea: állásával játszik Mourinho?

A szigetországi gárdákkal vívott legutóbbi tíz találkozóján veretlen maradt a spanyol alakulat, ebből az utolsó négyet megnyerte, ráadásul utóbbi haton összesen egy gólt kapott. Ugyanakkor a Chelsea nem remekel Spanyolországban, eddigi tíz ottani meccséből mindössze egyet nyert meg, pedig ezúttal győzelemre lenne szüksége, mivel hazai pályán csak 1-1-es döntetlent ért el.

Quique Sanchez Flores, a hazaiak vezetőedzője a hétvégén hat kezdőjátékosát pihentette, s talán éppen ezért szenvedett egygólos vereséget csapata a bennmaradásért küzdő Athletic Bilbao vendégeként, igaz, a tréner inkább a bíróra fogta a kudarcot.


David Silva (b) és David Silva, a két valenciai gólfelelõs (MTI/EPA)


“Három naponta játszunk tétmérkőzéseket, ezért nem tudunk kétszer egymás után ugyanabban az összeállításban pályára lépni. Keddre mindenkinek kitűnő állapotban kell lennie és a maximumot kell nyújtania, hogy továbbjussunk” – mondta a spanyolok mestere.

A tréner eltiltás miatt nem számíthat Carlos Marchenára, őt ismét Raul Albiol helyettesítheti, míg a sérülés miatt harcképtelen Vicente pótlásáról még nem határozott a mester. A csapat nemzetközi kupákat tekintve legeredményesebb játékosának, a szintén sérült Fernando Morientesnek a pályára küldéséről közvetlenül a meccs előtti teszt eredménye alapján születik döntés.

A Chelsea-nél mindenki José Mourinho rendelkezésére áll. A portugál edzőnek azért is fontos ez a találkozó, mivel az angol lapok szerint csak akkor tarthatja meg állását, ha idén csapatával megnyeri a BL-t.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
FC Valencia (spanyol)-Chelsea (angol) 20:45 ó

Várható londoni kezdő:
Petr Cech – Wayne Bridge, Ricardo Carvalho, John Terry, Ashley Cole – Claude Makele, Joe Cole, Michael Ballack, Frank Lampard – Didier Drogba, Andrij Sevcsenko

Várható valenciai kezdő:
Santiago Canizares – Miguel, Roberto Ayala, Emiliano Moretti, Asier del Horno – Joaquin, David Albelda, Raul Albiol, Miguel Angel Angulo – David Silva, David Villa

Manchester United (angol)-AS Roma (olasz) 20:45 ó

Várható manchesteri kezdő:
Edwin Van der Sar – Wes Brown, Rio Ferdinand, John O,Shea, Gabriel Heinze – Cristiano Ronaldo, Michael Carrick, Darren Fletcher, Ryan Giggs – Wayne Rooney, Louis Saha

Várható római kezdő:
AS Roma: Doni – Marco Cassetti, Philippe Mexes, Cristian Chivu, Christian Panucci – Daniele De Rossi, David Pizarro – Christian Wilhelmsson, Rodrigo Taddei, Mancini – Francesco Totti



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Címkék: foci