Megjelent Umberto Eco új regénye

Már a könyvesboltok polcaira került Umberto Eco olasz író új regénye, a Loana királynő titokzatos tüze című kötet.

A jövő csütörtökön kezdődő XIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendégeként Magyarországra érkező alkotónak ez az ötödik regénye. Az Olaszországban tavalyelőtt napvilágot látott, több mint ötszáz oldalas kötet a 75 éves Eco legszemélyesebb regénye.

A Képes regény alcímű alkotás számos illusztrációt tartalmaz. A könyvet régi képeskönyvek, divatmagazinok, képregények egy-egy oldala, plakátok, lemezborítók és korabeli bélyegek képe, valamint a harmincas-negyvenes évek indulóinak és slágereinek szövege színesíti. Az egyik fotón a figyelmes olvasó feltehetően Eco gyermekkori képét fedezheti fel.

A regény egy középkorú antikváriusról, Yambóról szól, aki betegségből épül fel és felfedezi, hogy elveszítette emlékei egy részét. Yambo gyerekkora helyszínén, nagyszülei vidéki házában próbálja felkutatni emlékeit, amelyek felvillanásszerűen térnek vissza.


A könyvműhely Umberto Eco író, irodalomtörténész, esztéta további három könyvét – Hat séta a fikció erdejében, Művészet és szépség a középkori esztétikában, Öt írás az erkölcsről – utánnyomásban adja ki a fesztiválra.

Címkék: Magazin