Keith Richards cáfol

A Rolling Stones gitáros-dalszerzője szerint nem igaz, hogy édesapja hamvait kokainnal keverve felszippantotta volna – derült ki az együttes honlapján megjelent nyilatkozatból.

A Rolling Stones-tag szerint a teljes történet elveszett az interjú szerkesztése során. Édesapja hamvait valójában egy frissen elültetett angol tölgyre szórta rá, és ma ott növekszik az életerős fában. A gitáros szerint az interjúban csak azt kívánta érzékeltetni, hogy milyen szoros is volt a kötelék közte és édesapja között, és kifejtette, hogy életének ebben a szakaszában legfeljebb csak akkor használna kokaint, ha öngyilkosságot akarna elkövetni.

A 63 éves, évtizedek óta drog- és alkoholügyeiről ismert muzsikus a New Musical Express című brit zenei magazinban arról beszélt, hogy amikor apját, Bertet, 2002-ben bekövetkezett halála után elhamvasztották, „nem tudott ellenállni a kísértésnek”, és a hamvakat némi kokainnal keverte, és felszippantott egy adagot felmenője földi maradványaiból. Bár Richards elismerte, hogy a morbid keverék kissé „ütős” volt, de ezt is túlélte, és úgy vélte: apja egyáltalán nem bánta volna az akciót.

Richards, akit többször is a „halálösvényről” hoztak vissza, és akin tavaly koponyaműtétet hajtottak végre, miután a Fidzsi-szigeteken részegen leesett egy pálmafáról, akkor némi sajnálkozással idézte fel, hogy valamikor első helyezett volt a „halálra szánt hírességek listáján” és hogy mekkora csalódást okozott neki, amikor kikerült a lista Top 10-éből.

Címkék: Magazin