Könyvet írt Orbán Viktor neje

Hétfőn mutatta be a Barabás-villában Lévai Anikó A konyhaablakból című könyvét. Orbán Viktor feleségének a könyve szakácskönyv, s egyben önéletrajzi regény is.

A kötetben a szerző az étkek elkészítésének ismertetésén túl gyermekkori emlékeket, szépirodalmi olvasmányélményeket, néprajzi, kultúrhistóriai párhuzamokat is leír, de esik néhány szó a férjéről, Orbán Viktorról is. Politika a kötetben csak egy cseppnyi van, ugyanis a szerző szerint nincsenek „jobboldali meg baloldali ízek”.

A családi fotókkal és adomákkal bőven teletűzdelt kötet próbál az évszakokhoz igazodni, kiemelve az ünnepeket. Az egyszerű sült hagymás vérig és a tárkonyos disznófőlevesig, valamint a hagyományos angol karácsonyi töltött pulykáig és a bonyolult süteményekig sokféle étel receptjét ismerteti.

Anikó ablakot nyitott

„Rólunk már szinte mindent és annak az ellenkezőjét is megírták, így ezzel a könyvvel jómagam szerettem volna ablakot, ha csak egy konyhaablakot is nyitni az életünkre, és bepillantást engedni mindazoknak, akik nem ismernek minket közelről: mi ilyenek vagyunk”.

Szőcs Géza a könyv előszavában azt írja: „Magyarországon nincs többé elfogulatlan ember. Ezt a könyvet is, bárki venné kézbe, az illető aszerint fogja értékelni, sőt olvasni is, hogy melyik párt híve”. Majd hozzáteszi: „e könyvet nem azoknak ajánlom, akik hívei adott pártoknak vagy programoknak. Hanem azoknak, akik szeretnek adomázgatva, lélekkel, és legfőként: jól enni”.


Lévai Anikó Bayer Zsolt újságírónak dedikál (Fotó: MTI)

Címkék: Magazin