Fordulatos meccsen nyert a Zalaegerszeg

A házigazda Zalaegerszeg fordulatos mérkőzésen, emberhátrányban fordítva 3-2-re győzte le a Budapest Honvéd együttesét a labdarúgó Borsodi Liga 22. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén.

A hazai csapat kezdte aktívabban a találkozót, ám néhány ígéretes lehetőségnél többre nem jutott, a Honvéd pedig a félidő közepén egy szabadrúgásból vezetést szerzett. A zalaiak a játékrész hajrája előtt emberhátrányba kerültek, ennek ellenére nem adták fel a támadás lehetőségét és a szünet előtt tizenegyesből szerzett gólokkal fordítottak.

A második félidőben a hazaiak a védekezésre koncentráltak, a Honvéd játékosai pedig hiába mentek előre, csak mezőnyfölényt tudtak kialakítani. A vendégek hátránya ráadásul a hajrára fordulva már kétgólosra nőtt (Rajko Lekic először volt eredményes a magyar bajnokságban), ami megpecsételte a sorsukat. A korán emberhátrányba került hazai csapat fordítása után jól kézben tartotta a mérkőzést és megérdemelten szerezte meg a három pontot. A Zalaegerszeg továbbra is veretlen hazai pályán.

Waltner barátja mezét viselte

Waltner Róbert első gólja után levette a mezét, amely alatt a csapattól nemrég elbocsátott Sebők Vilmos dressze lapult. „Egy sárga lapot megérdemelt ez a gólöröm, készültem a dologra, így akartam elbúcsúzni a játékostársamtól, aki egyben jó barátom is. Szívem szerint egyébként a szintén elküldött Sebők József mezét is magamra húztam volna” – mondta Waltner.

A Zalaegerszeg vezetősége Sebők Vilmost gyeng

e teljesítménye, Sebők Józsefet pedig morális és súlyproblémái miatt mentette fel a munkavégzés alól, míg az együttest négy millió forintos, a szakvezetést szintén milliós nagyságrendű büntetéssel sújtotta.

Lezárult a licenckérelmek beadása

Hétfőn lejárt a licenckérelmek leadásának határideje az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2007/2008-as szezonjára. A jelenlegi első osztály mind a 16 együttese benyújtotta kérelmét, míg az NB II Keleti csoportjából a listavezető Ferencvárosi TC és a második Nyíregyháza, a Nyugatiból pedig a Felcsút, a Haladás, a Pápa és a Siófok élt a lehetőséggel. A kérelmeket még a héten elbírálják, s amennyiben szükséges, hiánypótlásra szólítják fel az érintetteket.

Borsodi Liga, 22. forduló:
ZTE FC-Budapest Honvéd 3-2 (2-1)
Gól:
Waltner (44., 45+1., mindkettőt 11-esből), Lekic (74.), ill. Ivancsics (22.), Genito (89.)
Kiállítva: Koplárovics (34.), ill. Hercegfalvi (77.)

Koábbi eredmények:
Paks-Győri ETO FC 2-2
Pécs-Újpest FC 0-1
Vasas-Diósgyőr 2-2
Kaposvár-MTK Budapest 1-0
Vác-Fehérvár 0-2
Sopron-REAC 2-3
Debrecen-Tatabánya 2-0



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Címkék: foci