Portugáliában Loeb, Egerben Turi nyert

Sébastien Loeb, a Citroën francia menője nyerte a rali-világbajnokság portugál futamát, és az összettben már csak két pont a hátránya a most második Marcus Grönholm mögött. A magyar bajnokság nyitó viadalán, az Eger-ralin a Skodával versenyző Turi Tamás győzött.

A Citroën háromszoros világbajnoka jelentős előnnyel várta a Portugál-rali utolsó napját, amelyen folytatta remeklését, és végül a finn Marcus Grönholmot 37.1 másodperccel megelőzve meg is nyerte a versenyt, míg a harmadik helyen Mikko Hirvonen végzett.

Loeb – aki az első napon három, szombaton hat szakaszgyőzelmet aratott – vasárnap két elsőséget szerzett, Grönholm egy, Hirvonen pedig két szakaszon bizonyult a leggyorsabbnak. Az összetettben továbbra is Grönholm áll az élen, de már csak két pont az előnye az idei harmadik, pályafutása 31. győzelmét arató Loeb előtt. A francia optimistán várhatja a soros futamot, a május 4. és 6. között esedékes Argentin-ralit is, hiszen az előző két évben győzni tudott a dél-amerikai viadalon. A gyártók versenyében a Ford (72 pont) vezet a világbajnokság ötödik állomása után, megelőzve a Citroënt (57), valamint a Subarut (24).

Az országos bajnokság első versenye, az Eger-rali Turi Tamás sikerével fejeződött be. A második helyen a bajnoki címvédő Benik Balázs végzett, míg a harmadik Aschenbrenner György lett. Spitzmüller Csaba, aki tavaly a harmadik volt az országos bajnokságon, az utolsó gyorsasági szakaszon, a mezőkövesdi körversenyen műszaki hiba miatt nem tudott elrajtolni, így kénytelen volt feladni a versenyt.

Rali-vb, Portugál-rali:
1. Sébastien Loeb (francia, Citroën) 3:53:33,1
2. Marcus Grönholm (finn, Ford) 37.1 mp h.
3. Mikko Hirvonen (finn, Ford) 2:08.1 p h.

Az összetett állása:
1. Marcus Grönholm 40 pont
2. Sébastien Loeb 38
3. Mikko Hirvonen 32

Rali ob, Eger-rali:
1. Turi Tamás (Skoda) 1:09:39.9
2. Benik Balázs (Ford) 18.8 mp hátrány
3. Aschenbrenner György (Mitsubishi) 2:23.7 p h.

Címkék: autó-motor