Újabb két érem az asztalitenisz Eb-n

Tóth Krisztina az orosz Alekszej Szmirnovval, valamint a Pázsy Ferenc, Póta Georgina duó egyaránt bronzérmes lett a vegyes párosok versenyében a belgrádi asztalitenisz Európa-bajnokságon.

Mindkét kettős vereséget szenvedett az elődöntőben, így a szabályok szerint egyformán harmadikként zárt. Tóth és Szmirnov párosa – amely négy sima játszmában kapott ki a címvédő Aleksandar Karakasevic, Ruta Paskauskiene szerb, litván duótól – a két évvel ezelőtti Eb-n is bronzérmet szerzett.

Pótáék hatszettes mérkőzésen maradtak alul az orosz Fedor Kuzmin, Okszana Fagyejeva kettőssel szemben. Pázsy sikere azért is szenzációs, mert magyar férfi asztaliteniszező legutóbb 19 éve, 1988-ban a párizsi Eb-n volt ennyire eredményes. Akkor a magyar férficsapat lett harmadik, Klampár Tibor, Kriston Zsolt, Harczi Zsolt, Somosi Miklós, Németh Károly összeállításban.


Lovas Petrának a nyolc között nem volt esélye (MTI/EPA)


Lovas Petra csak egy szettet tudott nyerni a luxemburgi színekben versenyző, kínai származású Ni Xia Lian ellen, s így nem jutott a legjobb négy közé. Ezzel az utolsó magyar versenyző is kiesett női egyesben.

A kellemetlen stílusban küzdő ázsiaival szemben nem volt esélye a csapatban aranyérmes Lovasnak, aki azonban így is élete legjobb eredményét érte el azzal, hogy bejutott a negyeddöntőbe.

Az Európa-bajnokságon a magyarok közül már csak a Póta, Tóth női páros van versenyben, ők szombaton 11 órától küzdenek a szám negyeddöntőjében.

Címkék: Sportmix