Folytatásos gyerekkrimi az interneten

A krimi műfaja a legalkalmasabb arra, hogy fejezetről fejezetre fenntartsa a gyerekek érdeklődését - mondta Nógrádi Gábor, akinek legújabb könyve, a Marci öröksége folytatásokban kerül fel az internetre.

A március közepén indult, fejezetenként közölt krimi egy fiúról szól, akinek apja arab, anyja pedig magyar. Nógrádi Gábor a siker titkát abban jelölte meg, hogy a regény fejezetei rövidek, izgalmasak, és a gyerekek legnépszerűbb “játékán”, az interneten olvashatók.

Elindult egy folyamat, a gyerekek az iskolában megbeszélik a történetet, és valószínűleg “rákapnak” az olvasásra – vélekedett a Petepite, a Nézz rám, mami és az Édes Munyimunyi szerzője, utalva arra, hogy naponta több száz gyerek szól hozzá a történethez a regény fórumán.

Mint elmondta, ez az első, gyerekeknek szánt krimije, azonban korábbi műveinek több figurája, motívuma és karaktere visszaköszön. Az író a tanítás eszközeként kiemelte a hipertext szerepét, rámutatva arra: a rejtett, kattintással elérhető szövegekben olyan információkat tud elrejteni, amelyek bővítik a gyerekek ismereteit. A szerelem témaköréhez kapcsolódóan például Shakespeare műveire irányíthatja a fiatal olvasók figyelmét.

Az ötödik fejezetnél tartó történet az Ünnepi Könyvhétre jelenik meg könyv formában. A nagyrészt megírt történet utolsó, 23. fejezete várhatóan május 28-án kerül fel az oldalra.


A befejezés még nincs meg, mert egyrészt félő, hogy a gyerekek kitalálják a krimi végét, másrészt adhatnak az olvasók olyan ötletet, amelyet érdemes beleépíteni a történetbe – mondta Nógrádi Gábor.

Címkék: Magazin