F1: lassú marad a Honda

A Honda csapat azt ígéri, hogy az európai versenyhelyszíneken már versenyképesek lesznek a Renault-val és a BMW-vel.

A szezonnyitón eléggé leszerepelt a Honda, hiába festették át az új autót, Rubens Barrichello a 11., míg Jenson Button csak a 15. helyen ért célba. A csapatnál egyelőre a kudarc okait vizsgálják, a csapatfőnök, Nick Fry szerint a spanyol nagydíjig nem is várható jelentős előrelépés.

“Azt hiszem a célunk az lehet, hogy az európai versenyekre utolérjük a Renault-t és a BMW-t. Tavaly a szezon feléig tartott, mire összeszedtük magunkat, nincs mentség, idén jóval közelebb kell kerülnünk a riválisokhoz, mire az európai versenyek következnek.”

A Honda valahogy sosem áll össze, minden szezonban hullámzó teljesítményt nyújtanak. Úgy tűnik, ők maguk sem tudják, hogy mi is az igazi probléma.”Az elmúlt két évben folyamatosan ilyen-olyan gondjaink voltak, rá kell jönnünk, hogy mi az alapvető probléma” – mondta Fry.

Ausztráliában veszélytelenek voltak az élmezõnyre (vezess.hu)


Egyes vélemények szerint az a gond, hogy a csapatnak nincs igazi vezetője, azaz túl sok főnök van. Amikor Dave Richards kemény kézzel egy személyben vezette a csapatot, akkor komoly előrelépést tettek. Őt elküldték, aztán bedőlt az egész.

A maláj nagydíjon néhány új elemet is bevetnek, de az eredményt illetően nem valami bizakodók: “Talán a Sepangban alkalmazott új elemek megoldják a gondot, talán nem. Nem mernék megesküdni rá, hogy tudjuk mi a baj, ezen kell dolgoznunk.(…) Sokkal gyengébb kezdet ez, mint amire számítottunk, de nem vagyunk letörve, még három hetünk van, hogy versenybe kerüljünk.”

Címkék: autó-motor