Jön a Taxi4 és annak rendezője

Gérard Krawczyk, a Taxi4 című film rendezője Magyarországra látogat a Francia Filmnapok alkalmából – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Gérard Krawczyk nevéhez a Taxi-sorozat második, harmadik és negyedik része mellett olyan filmek fűződnek, mint a Japánban játszódó Wasabi – Mar mint a mustár című rendőrkomédia, valamint a Tulipános Fanfan remake-je – emlékeztet a szervezők közleménye.


Április 5-től mozikban a Taxi4


Bár a rendező az április 16-án kezdődő Francia Filmnapokra érkezik Magyarországra, a Taxi4 már április 5-től látható a magyarországi mozik műsorán. A tizenegyedik Francia Filmnapokon április 16. és 25. között azokból a francia alkotásokból adnak premier előtti ízelítőt, amelyek idén kerülnek a magyar mozikba.

A Budapesten, Debrecenben, Győrött, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsett és Szegeden megrendezendő esemény programjában szerepel többek között Michel Gondry romantikus vígjátéka, Az álom tudománya, valamint a Kék papagáj című dráma Catherine Deneuve szereplésével.

Bemutatják Géla Babluani A 13-as című alkotását is, amely a 2006-os Sundance Filmfesztiválon elnyerte a legjobb külföldi filmnek járó díjat.

A Transylvania című alkotás egy francia lány sorsán át az Erdélyben élő román közösség életébe enged bepillantást. A Majdnem bombanők című filmben négy fiatal lány a táncon át tanulja meg, mi az érzékiség és a szerelem, míg a 10 nap szeptemberben című alkotás olyan sztárokat vonultat fel, mint Juliette Binoche, John Turturro, Sara Forestier, Tom Riley és Nick Nolte.

A híres francia színész, Daniel Auteuil a fesztiválon két film főszerepében is látható: a Topmodell a barátnőm című vígjátékban egy milliárdost alakít, aki egy szupermodellel csalja látszólag depressziós feleségét (Kristin Scott Thomas), míg a Zűrös páros című akcióvígjátékban egy botcsinálta titkos ügynök szerepében látható Christian Clavier-vel.

Az Örökmozgó Filmmúzeum a Francia Filmnapok alkalmából Daniel Auteuil retrospektív sorozatot szervez. A filmnapok keretében levetítik Otar Iosseliani legújabb filmjét, az Őszi kertek című vígjátékot, és vetítéssorozatot tartanak a rendező korábbi alkotásaiból is.

Címkék: Magazin