Betiltanák a meg sem rendezendő parádét

A VI. kerületi önkormányzat meg fogja akadályozni a Budapest Parádé megrendezését - jelentette ki Verók István, a kerület polgármestere csütörtökön. A rendezvényről már januárban kiderült, hogy idén elmarad.

Jogi eszközökkel meg fogja akadályozni a Budapest Parádé idei megrendezését a terézvárosi önkormányzat – jelentette ki Verók István, a kerület polgármestere csütörtökön az MTI-nek. A tavalyi Budapest Parádé “katasztrofálisra sikerült” – közölte Verók István, hozzáfűzve, hogy “egész Terézváros szinte összes kapualját mellékhelyiségnek tekintették a résztvevők”, és az utcákon rengeteg szemetet hagytak maguk után. Emlékeztetett arra, hogy a rendezvény szervezői együttműködésükről biztosították az önkormányzatot: egyebek mellett több szemétgyűjtő konténert, mobil WC-t és a mellékutcák kitakarítását ígérték. Elmondta azt is: a zajszintet mérő vizsgálat pedig azt állapította meg, hogy a hangerő kétszerese volt a megengedettnek.

Tisza Zoltán, a fővárosi önkormányzat pr-irodájának vezetője az MTI-nek elmondta, hogy 2005-ben, az úgynevezett fővárosi nagyrendezvényekről szóló határozat keretében három évre szóló engedélyt kapott a Budapest Parádé, csakúgy, mint a szervezők másik nagy eseménye, a Sziget rendezvény. Arról, hogy idén ténylegesen lesz-e Budapest Parádé a szervezők tudnak nyilatkozni – mondta az irodavezető. Hozzátette, ismeretei szerint nemrég egyik nyilatkozatuk arról szólt, hogy idén elmarad ez az esemény.

Vető Viktória, a Budapest Parádét is rendező Sziget Kulturális Szervezőiroda sajtófőnöke az MTI-vel közölte, hogy a 2007-es parádé megrendezéséhez nincs meg a szükséges pénzügyi háttér – ezt pedig már januárban bejelentették. Így a parádé – mely ingyenes rendezvény lévén csak a szponzoroktól származó bevételekre hagyatkozhat – az idei évtől elmarad. A szervezők az idei nyártól a Budapest Parádé helyett az eddig is népszerű és sikeres záróesemény, a Bónusz további fejlesztésére helyezik a hangsúlyt.

Vető Viktória hozzátette: így okafogyottá vált a takarítással és a hangosítással kapcsolatban vitázni, szerinte a polgármester állításai egyébként sem minden esetben fedik a valóságot.

Címkék: Magazin