Davidsont kiengedték a kórházból

A vasárnapi futamon szerzett sérülése miatt kórházba szállított Super Aguri-pilóta, Anthony Davidson sokkal jobban érzi magát, és a tervek szerint a jövő héten már tesztelhet.

Anthony Davidson a melboune-i verseny első körében ütközött a Spyker csapat újoncával, Adrian Sutillal. A brit versenyző az utolsó helyről próbált elmenni a Spyker német újonca mellett. A Super Aguri, miután a két autó kerekei összeértek, felemelkedett és néhány métert a levegőben tett meg, majd a talajéréskor megsérülhetett Davidson háta.

„Az utolsó helyen voltam, amikor az első kanyarhoz értünk. Az egyik Spyker mellett mentem el kívülről, amikor keményen belémjött, bár szerintem elég helyet hagytam. Az autó a levegőbe emelkedett, és nagyon keményen landolt, a hátam megsérült. A zökkenéstől a levegő is kiszaladt belőlem, ezért a rádión való beszéd is nehezemre esett” – mondta Davidson az esetről. A pilóta komoly fájdalmakkal, de végigment a versenyen, a futam után viszont kórházba szállították.

Úgy tűnik, nem esett azért komoly baja, mert a Super Aguri csapat tegnap bejelentette, hogy versenyzőjük csak kisebb izomsérülést szenvedett a hátán, és a hét végén elvégzendő kontrollvizsgálat után valószínűleg a jövő héten már a maláj nagydíj helyszínén, Sepangban tesztel majd.

A 27 éves Davidson már hat éve tagja a száguldó cirkusznak, de a BAR és a Honda csapatnál többnyire csak tesztpilótaként kapott szerepet. A vasárnapi melbourne-i volt mindössze a negyedik F1-es versenye.

Címkék: autó-motor