Loeb tarolt Mexikóban

A saját magához képest gyengébb szezonkezdés után Mexikóban magabiztosan győzött a háromszoros világbajnok, címvédő francia Sébastien Loeb. A viadalon magyar páros is indult: Benik Balázsék a 21. helyen zártak.

A Citroën C4 WRC-vel száguldó, 33 éves francia pilóta idei második győzelmét aratta, pályafutását tekintve pedig 30 futamelsőségnél jár, s ezzel újabb csúcsot döntött meg az örökranglistán. A második helyet ebben a vetélkedésben a spanyol Carlos Sainz foglalja el 26 diadallal. „Jó verseny volt, remekül muzsikált a C4. Izgalmas harc várható összetettben majd az első helyért” – nyilatkozta a futam után Loeb.

A francia versenyző az első két napon több mint egyperces előnyt autózott össze legnagyobb riválisa, Marcus Grönholmmal szemben, és az utolsó napon rendezett négy szakaszon már csak arra kellett figyelnie, hogy ne hibázzon. A svéd szerezte meg a második helyet, a dobogó legalsó fokára pedig Mikko Hirvonen állhatott a célban.

Loeb összetettben feljött a második helyre (MTI/EPA)


Az utolsó nap előtt három pilóta – Hirvonen mellett Daniel Sordo, és Chris Atkinson – is versenyben volt a bronzért, de a finn vasárnap veszettül nyomta a gázt, Loebnél és Grönholmnál is gyorsabb volt, és végül simán behozta a Ford Focusát a harmadik helyre.

A viadalon magyar páros is indult: a verseny honlapja szerint a Benik Balázs, Bunkoczi László kettős a 21. helyen végzett.

Mexikó-rali, végeredmény:
1. Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, monacói, Citroe:n C4 WRC) 3:48:13.3 ó
2. Marcus Grönholm, Timo Rautiainen (finn, Ford Focus WRC) 55.8 mp hátrány
3. Mikko Hirvonen, Jarmo Lehtinen (finn, Ford Focus RS) 1:27.7 p h.
…21. Benik Balázs, Bunkoczi László (Mitsubishi Lancer) 58:11 p h.

A vb állása a 4. futam után:
1. Grönholm 32 pont
2. Loeb 28
3. Hirvonen 26

Következik: Portugál-rali (március 30-április 1.)

Címkék: autó-motor