Meghosszabbították a Van Gogh-kiállítást

Két héttel tovább látható a Vincent van Gogh életművét bemutató kiállítás Budapesten, a Szépművészeti Múzeumban - közölte az intézmény pénteken.

Pénteken reggel a párizsi Musée D’Orsay igazgatója is hozzájárult a kiállítás meghosszabbításához, így a december elején megnyílt és hivatalosan március 20-án záró Van Gogh-tárlat két héttel tovább látható Budapesten – közölte Lévay Zoltán, a Szépművészeti Múzeum munkatársa.

Tájékoztatása szerint ahhoz, hogy április 1-jéig maradhassanak a holland festőművész alkotásai, több mint harminc, a tárlatra műveket kölcsönző gyűjtemény hozzájárulására volt szükség.

A kiállítás hétköznap 9-20 óráig, csütörtökönként, a “Van Gogh+” programsorozat keretében 22 óráig, hétvégén pedig 21 óráig tart nyitva.



Van Gogh Váza íriszekkel címû festménye is szerepel a kiállításon (fotó: MTI)


Február végéig mintegy 300 ezren látták a bemutatót. A Szépművészeti Múzeumban ezzel megdőlt a korábbi rekord, amit a Monet és barátai című, 2003 decemberében megnyílt kiállítás tartott, összesen 250 ezer látogatóval.


Magyarországon eddig a Magyar Nemzeti Galéria 2005-ben megrendezett Munkácsy-kiállítása vonzotta a legtöbb érdeklődőt: összesen 360 ezren voltak kíváncsiak a tárlatra.

Címkék: Magazin