BL: újra találkozik a Milan és a Bayern

Az Európai Labdarúgó Szövetségben (UEFA) pénteken elkészítették a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének és elődöntőjének sorsolását.

A nyolc között az olasz AC Milan és a német Bayern München párharca ígérkezik a legérdekesebbnek, míg Fehér Csaba együttese, a holland PSV Eindhoven a 2005-ös győztes Liverpoollal találkozik. A Chelsea a Valenciát, míg a Manchester United az AS Romát kapta.

A Milan és a Bayern München már a tavalyi kiírásban is összefutott egymással a kieséses szakaszban, és akkor az olaszok simán, 5-2-es összesítéssel léptek le a német bajnokot. A két csapat már nyolcszor találkozott a BL-ben, és a mérleg egyértelműen a Milannak kedvez: a bajorok egyetlen egy alkalommal tudták csak legyőzni az olasz csapatot. Az első mérkőzést Milánóban rendezik, és egy héttel később Münchenben fog eldőlni, hogy mely csapat folytathatja a legjobb négy között a legrangosabb európai kupasorozatban.

A sorozatban három angol csapat is versenyben van, de a Liverpool, a Manchester és a Chelsea elkerülte egymást. Jose Mourinhóék a Valenciával kerültek össze, Sir Alex Ferguson csapata Francesco Tottiékkel játszik, a Liverpoolt pedig a Fehér Csabát is soraiban tudó Eindhovennel sorsolták össze.

Rafa Benitezék már a csoportkörben megmérkőztek a PSV-vel, és az Anfield Roadon aratott 2-0-s győzelem után Hollandiában gólnélküli döntetlenre végeztek. A ManU és a Roma korábban még nem találkozott a nemzetközi porondon, a párharc toronymagas esélyese az angol bajnokság éllovasa. „Tiszteljük a Romát, a Lyon legyőzésével nagy skalpot gyűjtöttek be az előző körben. Remek játékosok – Daniele De Rossi vagy éppen Mancini – alkotják a keretet. Alig várom már az összecsapást, pont ez az izgalmas a BL-ben, hogy olyan csapatokkal mérkőzhetünk meg, akikkel korábban még nem játszottunk.” – nyilatkozta a BBC-n a sorsolást követően Ferguson. Ha a Vörös Ördögök továbbjutnak, a Milan-Bayern párharc győztesével találkoznak az elődöntőben.

A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosítása:
Chelsea (angol)-FC Valencia (spanyol)
PSV Eindhoven (holland)-FC Liverpool (angol)
AS Roma (olasz)-Manchester United (angol)
AC Milan (olasz)-Bayern München (német)

Az első találkozókat az elöl álló csapatok otthonában rendezik, április 3-án és 4-én, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

Az elődöntő párosítása:
Chelsea/FC Valencia-PSV Eindhoven/FC Liverpool
AS Roma/Manchester United-AC Milan/Bayern München

Az elődöntőt április 24-én és 25-én, illetve május 1-jén és 2-án bonyolítják le. A finálé május 23-án, Athénban lesz.



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Címkék: foci