Montezemolo óvatosságra int

Luca di Montezemolo, a Forma–1-es Ferrari elnöke szerint a csapat és szurkolói is túl optimistán várják a világbajnokság március 18-i, melbourne-i rajtját, ezért mindenkit óvatosságra int.


„Realistának kell maradni. Persze én is azt szeretném, ha az egyéni és a konstruktőri világbajnoki cím is a miénk lenne, de úgy érzem, sokan már a rajt előtt győztesnek hisznek minket, és ez egyáltalán nem szerencsés” – mondta egy interjújában Montezemolo.

A Ferrari elnöke szerint a riválisok is erősek, ezért szoros verseny várható a helyezésekért. „Minden istálló ugyanazzal a gumival indul a futamokon, és ez nagyon jót tesz a Forma–1-es sorozatnak. Számunkra Michael Schumacher visszavonulásával egy új korszak kezdődik. A német klasszis éveket töltött nálunk versenyzőként, hatalmas öröm számunkra, hogy tanácsadóként továbbra is velünk marad. Felipe Massa és Kimi Räikkönen személyében két rendkívül tehetséges pilótánk van, azonban az ő helyzetüket is megkönnyíti, ha a környezetünk nem kiált ki minket már most világbajnoknak” – így Montezemolo.

Az idei Forma–1-es világbajnoki sorozat március 18-án kezdődik a melbourne-i Ausztrál Nagydíjjal.

Címkék: autó-motor