Továbbra is Radcliffe lesz Harry Potter

Daniel Radcliffe leszerződött a Harry Potter széria utolsó két filmjére is - jelentette be az ifjú színész szóvivője.

A Harry Potter és a félvér herceg című, hatodik rész forgatása szeptemberben kezdődik, és a 17 éves főszereplő már alig várja, hogy ismét szerepet vállalhasson a fordulatos életű varázslótanonc újabb kalandjainak életre keltésében – nyilatkozta a Warner Bros, amerikai filmstúdió egyik munkatársa. A film 2008 folyamán kerül a mozikba, míg a Harry Potter és a halálos szentek című, utolsó részből készülő filmre feltehetően 2010-ig várnia kell a sokmilliós rajongótábornak. Radcliffe akkor már betölti a 21. életévét is.

Daniel Radcliffe-t 2000-ben, 11 éves korában választották ki a könyv alakban már rendkívüli sikernek bizonyult sorozat első része, a Harry Potter és a bölcsek köve címszerepére. A film összesen 3,5 milliárd dolláros (672 milliárd 350 millió forint) kasszasiker volt, és egycsapásra multimilliomossá tette az akkor még kiskamasz főszereplőt. Azóta is Radcliffe alakítja a kis varázslófiút a széria újabb és újabb folytatásaiban. A soronkövetkező – ötödik rész – a Harry Potter és a főnix rendje várhatóan júliusban kerül a mozikba.

A fiatalember nem titkolja, hogy rendkívül vonzza őt a színészi pálya, és korántsem akar megragadni a gyermekszerepeknél, arra törekszik, hogy a tehetségének más oldalait is megmutassa a közönségnek. E törekvése jegyében vállalt szerepet a múlt héten az egyik londoni színházban Peter Shafer Equus című darabjában, amelyben – szerepének megfelelően – percekig meztelenül kellett állnia a színpadon. Daniel Radcliffe alakítását a kritika elismeréssel fogadta, a Potter-rajongó gyerekek szüleinek egy része azonban erőteljes nemtetszésének adott hangot az ifjúság által bálványozott sztár színpadi meztelenkedése miatt.

Címkék: Magazin