Németh és Dudás is gólt lőtt az Európa-válogatottban

Dudás Ádám és Németh Krisztián is betalált a Meridian Kupa második meccsén, amelyen Európa legjobbjai 4-0-ra legyőzték Afrikát.

A tizennyolc éven aluli labdarúgókból álló európai válogatott többek között Dudás Ádám és Németh Krisztián egy-egy góljának is köszönhetően könnyed, 4-0-s győzelmet aratott Afrika legjobb fiataljai ellen a Meridian Kupa második mérkőzésén Barcelonában.

A magyar játékosok közül Németh kezdőként jutott szóhoz, és a 40. percben ő nyitotta meg a gólok sorát: egy kapufára vágódó szabadrúgást hét méterről helyezett az üres kapuba. A szünetben aztán lecserélték az MTK tehetséges támadóját.

A győri Dudás Ádám – aki a keddi összecsapáson a kezdőtizenegy tagja volt – a 75. percben csereként lépett pályára, és a 83. percben a kapufát találta el, majd a ráadás pillanataiban egy jobb oldali kiugratás után 15 méterről a jobb alsó sarokba helyezett.

„Ez a két nap remek kiindulási alap volt a futballistáknak, örülök neki, hogy mindketten gólt tudtak szerezni, bár egy kicsit sajnáltam, hogy nem lehettek egyszerre a pályán, mivel így gyakran kiszorultak a játékból” – nyilatkozta a játékosokat elkísérő Várhidi Péter szövetségi kapitány.



A szakember még elmondta: nagyot csalódott az afrikai futballban, ugyanakkor hozzátette, egyénileg jól képzett labdarúgók alkotják az együttest, ám főleg taktikailag még rengeteget kell tanulniuk.

Meridian Kupa, 2. mérkőzés:
Európa-Afrika 4-0 (1-0)
A kupát Európa nyerte, kettős győzelemmel.


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Címkék: foci