Van Gogh: 300 ezer látogató, buli, hosszabbítás

Eddig mintegy 300 ezer látogató tekintette meg a Szépművészeti Múzeum Vincent van Gogh munkásságát bemutató tárlatát; a kiállítás nyitva tartásának két hetes meghosszabbítása már csak egy kölcsönző múzeum hozzájárulásán múlik - közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.

A kiállításra műveket kölcsönző csaknem negyven gyűjtemény közül már csak a párizsi Musée D’Orsay hozzájárulása hiányzik ahhoz, hogy a december elején megnyílt és hivatalosan március 20-án záró Van Gogh-tárlatot két héttel meghosszabbítsák – közölte Lévay Zoltán, a Szépművészeti Múzeum munkatársa.

A Musée D’Orsay öt képet kölcsönzött a kiállításra. A Szépművészeti Múzeum az elmúlt hetekben levélben kérte a kölcsönzők elvi támogatását a kiállítás meghosszabbításához.

Az intézmény tájékoztatása szerint a kiállításhoz kapcsolódóan csütörtökön dalfesztivált rendeznek Van Gogh-dalok – Songwriters Dalfest címmel. Az eseményre előzőleg pályázatot hirdettek, amelyre a festő, életműve és alkotásai által ihletett dalszövegek, költemények és kész dalok érkeztek – közölte az intézmény. A rendezvényen ezekből “az újszülött Van Gogh-dalokból” hallhat majd a közönség.

A dalírók és előadók között szerepel Bródy János, Őz Zsolt, Karafiáth Orsolya, Tóth Kriszta, Szilágyi Ákos, Király Levente, Bárdos Deák Ági, Véber Kristóf, Bogár Zsófia, Borbély Szilárd, Jónás Tamás és Rutkai Bori. Az est házigazdája a Sziámi zenekar lesz.

Címkék: Magazin