Kósa átvenné Pécstől a kulturális főváros projektjét

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere felajánlotta, hogy városa átveszi Pécstől az Európa Kulturális Fővárosa 2010 projekt megvalósítását. Pécs szocialista polgármestere szerint a városban rendben zajlanak a beruházások – írja a Népszabadság.

Kósa Lajos a Népszabadságnak elmondta, hogy Pécs vezetésével és a kormánnyal is tárgyalna a feladatok átvételéről, mert Debrecen – Péccsel ellentétben – már megvalósította a pályázatában foglalt fontosabb nagyberuházásokat, s már készül az új színház is. Kósa szerint a kormány sem képes kellő mértékben támogatni a programokat.

Tasnádi Péter, Pécs szocialista polgármestere elmondta, hogy pályázatukban azt ígérték, hogy 2009 végére valósulnak meg azok a nagyberuházások, amelyekkel a város 2010-ben házigazdája lesz a programoknak. Pécs polgármestere szerint az EKF előkészületei megnyugtatóan haladnak.

Páva Zsolt, Pécs fideszes önkormányzati képviselője szerint viszont csúszás van az előkészületekben, mert a város korábbi polgármestere, Toller László sokáig „egy kézben” tartotta az EKF-ügyek irányítását.

Címkék: Magazin