Elítélték adócsalásért Hiddinket

Adócsalásért hat hónapos felfüggesztett börtönbüntetést és 45 ezer eurós bírságot szabtak ki Guus Hiddink holland labdarúgóedzőre.

A bíróság szerint az orosz válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya 2002-ben és 2003-ban összesen 1,4 millió eurónyi adót nem fizetett be Hollandiában azt állítva, hogy Belgiumban lakik, miközben valójában hazájában, Eindhovenben élt.

Az ügyészség 10 hónapos börtönt kért, ugyanakkor a 45 ezer eurós pénzbüntetés a maximális összeg, ami jelen esetben kiszabható volt. A tréner az ítélet kihirdetésekor nem volt a tárgyalóteremben.

A holland szakember 2000 és 2002 között a dél-koreai labdarúgó-válogatott kispadján ült, és a Japánnal közös rendezésű világbajnokságon nem kis meglepetésre a negyedik helyig jutott a csapattal. Ezt

követően visszatért Hollandiába, ahol a PSV Eindhoven trénereként dolgozott.

A tréner azután került az adóellenőrök látókörébe, hogy az PSV igazgatójával – aki ellen nyomozott akkoriban a holland hatóság – folytatott telefonbeszélgetését lehallgatták. Az ügy tárgyalása során Hiddink bevallotta, hogy soha nem aludt belgiumi otthonában, de tagadta, hogy ez idő alatt Amszterdamban, a barátnőjénél élt volna.


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Címkék: foci